Oslava pre budúcu mamičku. Máte s tým skúsenosť i vy?

Príchod bábätka na svet je radostnou udalosťou. Budúca mamička, ale najmä jej bábätko, dostanú po príchode z pôrodnice neraz množstvo darčekov.

24.05.2015 14:00
materstvo, oslava Foto:
U nás oslava pred pôrodom nie je veľmi zvykom.
debata

Neskôr, prichádzajú na rad krstiny či privítanie bábätka do života. Aspoň tak je to zaužívané u nás.

V zahraničí sa často preferuje aj oslava pre budúcu mamičku tzv. baby shower , kde je pripravený program súvisiaci s príchodom bábätka na svet a mamička dostane preň rôzne darčeky, rodina, známi či kamarátky sa porozprávajú, spravia si pekné popoludnie. U nás takáto oslava pred pôrodom nie je veľmi zvykom.

Zaujímalo nás, ako sa na takéto predpôrodné aktivity pozeráte vy. Páčilo by sa vám mať podobnú párty alebo ste skôr proti.

„Keďže tieto oslavy sa konajú vtedy, keď je budúca mamička už vo vysokom štádiu tehotenstva, ja by som bola zásadne proti. Nie som poverčivá, ale dieťaťu mojej sestry v ôsmom mesiaci tehotenstva prestalo byť srdiečko. Malo vadu, ktorá sa nedala zistiť ultrazvukom. Bol to pre všetkých veľký šok a sestra sa s tým dodnes nezmierila. Neviem si predstaviť, ako by sa cítila, ak by v tom čase mala i podobnú oslavu“, hovorí kaderníčka Iva.

Sandra (31), by baby shower prijala opäť

„S manželom sme istý čas žili v zahraničí a tam sa nám aj narodila dcéra. Moja kamarátka- Američanka nám spravila oslavu príchodu bábätka na svet. Keďže sme tam nemali rodinu a ona pozvala v všetkých známych, tak mi takáto akcia aj padla vhod. Zabavili sme sa (kamarátka vymyslela niekoľko veselých súťaží), dostali množstvo viac či menej praktických darčekov, ale hlavne zažili sme príjemné posedenie. A o to v podstate išlo. Takže podobnú párty by som si pri ďalšom tehotenstve zopakovala znovu.“

Miška (25), študentka

„U nás podobné párty nie sú v móde, takže nejaký vyhranený názor na to nemám. Skôr by som však prijala rodinné posedenie či grilovačku, kde sa všetci stretneme ako nútenú zábavu s vymýšľaním hier ako v materskej škole. K týmto spoločenským aktivitám som nikdy neinklinovala a tak predpokladám, že ako tehotnú by ma iritovali ešte viac. Navyše, ak si pomyslím, že ani pôrod nemusí dopadnúť bez problémov…“

Ste na podobnú párty pozvaní alebo chcete budúcu mamičku potešiť vopred? Toto sa vám môže hodiť.

Darčeky, ktoré môžete budúcej mamičke podarovať:

  • Sadu na odtlačok tehotenského bruška
  • Obrázok na tri fotografie. Dve menšie na fotografiu otecka a mamičky a jednu väčšiu pre bábätko.
  • Fotorámik „Ako rastiem“ , kde budete postupne dopĺňať fotografie.
  • Fotoalbum pre bábätko
  • Sada na odtlačok detskej rúčky či nohy.
  • Rodostrom, kde už bude aj zapísané aj bábätko.
  • Plienkové torty
  • Papučky v ružovej alebo modrej farbe

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #materstvo #oslava #mamička

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...