Mne sa ešte nechce spinkať! Aj vaša ratolesť večne vyjednáva?

Odchod do postieľky je každodenným bojom o to, kto z koho?

23.05.2015 11:00
dieťa, spánok Foto:
Problémy s odchodom po postieľky?
debata

Aj u vás sa odchod do postieľky stáva takmer každodenným predmetom večerných vyjednávaní či dokonca hádok? Vaša malá ratolesť sa snaží "ukradnúť si aspoň pol hodinu navyše akýmkoľvek spôsobom – od prosenia cez vyjednávanie až po večernú scénu? Skúste pracovať na režime, ktorý by ste zvládli bez zbytočného stresu.

Najjednoduchším pravidlom je stanovený presný čas na odchod do postieľky. Môžete si stanovať ôsmu hodinu, za ktorú sa nedáte „zlomiť“ a dieťa do postele jednoducho pošlete. Pri menších deťoch, ktoré ešte hodiny nepoznajú, môže byť takýmto medzníkom večerná rozprávka: „Pozrieš si rozprávočku a ideme do postieľky“.

Ak má dieťa so zaspávaním problém, spríjemnite mu ho ešte niekoľkými minútami vo vašej spoločnosti. Dovoľte mu vybrať si jednu rozprávku, ktorú mu v jeho izbe prečítate predtým, než zhasnete svetlo a zaželáte dobrú noc. Alebo sa ešte pred spaním pár minút rozprávajte o niečom príjemnom a upokojujúcom. Tento čas by ste však nemali „naťahovať“ donekonečna, dieťa treba naučiť na skutočnosť, že naozaj sa ide spať a vyjednávanie nie je na mieste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #hádka #spánok #postieľka

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....