Niečo pre unavené matky: Takto naberiete viac energie

Nevyspatá, mrzutá, bez nálady a energie... Je to aj o vás? Potom čítajte, čím sa môžete nadopovať.

21.05.2015 13:00
debata
Aj vy si môžete s úsmevom pospať... Foto: SHUTTERSTOCK
matka, dieťa, fotelka Aj vy si môžete s úsmevom pospať...

Proteínové raňajky

Začnite deň s proteínovými raňajkami. Pretože bielkoviny sú vynikajúcim zdrojom energie a telo ich spracúva pomalšie ako sacharidy. Alternatív je mnoho, máte na výber. Čo tak vajíčka na rôzne spôsoby – omeleta, vajíčka natvrdo, na mäkko alebo volské oká, porcia syra alebo vločky s mliekom, chia semiačka a orechy?

Viac vody

Aj vďaka nej budete mať viac energie, ako doteraz. Takže oveľa viac pite. Odborníci odporúčajú vypiť aspoň dva litre vody za deň – pri vyčerpaní a horúčave aj viac. Určite to vášmu telu pomôže, ak chcete ostať fit a v čulom stave.

Na čerstvý vzduch

Doprajte si ho čo najviac. Ak je vaše bábätko ešte v kočíku, nedávajte ho spávať na balkón a nezatvárajte sa počas tej chvíľky doma. Radšej vyjdite na prechádzku. Tá urobí dobre aj vám. Kyslík a slnečné lúče nielenže zlepšia našu náladu, ale znova nabijú naše energetické rezervy.

Hýbte sa trochu

Beh, plávanie či cvičenie vo fitnescentre – každá forma tréningu zlepší zdravie a odbúra stres. Dnes už nie je novinkou fitnescentrum s možnosťou detského kútika s dozorom, kde sa zabaví aj dieťa. Zabijete dve muchy jednou ranou a nemusíte platiť za ten čas opatrovateľke.

Lepší spánok

Ah… Problém číslo jeden všetkých matiek. Pýtate sa „kedy“ si máte počas dňa zdriemnuť? Dohnať nedospané? Počkajte na manžela. Poproste ho, aby sa na chvíľu venoval dieťaťu – ľahko pochopí, že musíte mať veľa energie, aby ste ho zajtra vítali usmiata a nie zničená. A potom – rýchlo na to. Vypnite mobil aj televízor, zatiahnite závesy, ak je to možné, dajte sa do pyžama, otvorte si okno. Hlboký spánok na nejakú tú chvíľu bude ako za odmenu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #plávanie #matka #únava #spánok #kyslík #proteínové raňajky

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...