Z ľadovej hory po desaťmetrovej šmýkačke! Adrenalín aj pre Cibulkovú

Ďurianová, Vittek či Cibulková - na chvíľu sa zmenili na deti a užili si unikátne atrakcie!

03.03.2015 17:00
Dominika Cibulkova si vyskusala sankarsku drahu Foto:
Dominika Cibulková si vyskúšala sánkarskú dráhu.
debata

Nielen deti, ale aj dospelí sa počas otvorenia nového športovo-zábavného centra poriadne vybláznili. Vyzuli si topánky a už trielili za svojimi ratolesťami, ktoré objavovali atrakcie na úctyhodnej ploche 1 500 metrov štvorcových.

Na svoje si prišli rodičia dvoj až štvorročných detí, ktorí sa posadili na lavičku vedľa „arény pre najmenších“ a mohli svoje ratolesti pozorovať, ako sa zabávajú s rovesníkmi. A ak bolo treba, pri hrách im asistovať. Práve aréna pre najmenších zlákala aj moderátorku Mariannu Ďurianovú, ktorá do Kidshouse prišla spolu so svojím synom Romankom (2). A úsmev na tvári jej hral počas celého dopoludnia. „So synom navštevujem gymnastiku, ktorá je hneď vedľa. Preto som nielen za syna, ale aj za seba rada, že niečo takéto vzniklo. Nie je krajší pocit, ako vidieť svoje dieťa bezstarostne a šťastne sa hrať. A pre nás rodičov je fajn, že si môžeme aspoň na chvíľočku oddýchnuť,“ povedala počas otvorenia.

Ani staršie deti sa rozhodne nenudili. Čakali na ne hneď dve unikátne atrakcie. Jednou z nich bolo sánkovanie na umelej tráve, druhou lezenie po ľadovej hore a spúšťanie sa 10-metrovou šmýkačkou. Pri pohľade na ľadovú horu nielen deti, ale aj rodičia neskrývali prekvapenie. Atrakcia ich priam priťahovala. A neodolala jej ani tenistka Dominika Cibulková, v ktorej sa dobrodružná povaha nezaprela. Ako prvá sa vyškriabala na ľadovú horu a bez váhania sa spustila po obrovskej šmýkačne dole. „Bolo to skvelé, naozaj adrenalín, idem znovu,“ opísala tenistka.

Dominika Cibulková si vyskúšala sánkarskú dráhu.
Dominika Cibulková otvárala ľadovú horu s 10...
+5Dominika Cibulková na ľadovej veži.

Ani športovci, Róbert Vittek a Samuel Piasecký sa nenechali „prosiť“, aby si niektoré atrakcie vyskúšali spolu s deťmi. Vittek zamieril na multifunkčné ihrisko, kde si zahral futbal. Piasecký si zasa zaskákal na trampolínach, ktorých je v centre hneď niekoľko. Práve o ne sa následne medzi deťmi „strhol“ doslova boj. Skákať chceli všetci! Od najmenších až po dospelých.

Ako prezradil jeden zo spolumajiteľov, inšpiráciu hľadali po celom svete. „Do nášho areálu sme priniesli to najlepšie, čo sme vo svete videli. Medzi atrakciami sú dve naozaj unikátne. Jednou z nich je sánkovanie na špeciálnych kolesách na umelej tráve, ďalšou lezenie a šmýkanie sa po ľadovej hore s 10-metrovou nerezovou šmýkačkou.“

Atrakcie sú zaujímavé nielen po technickej stránke, ale aj po vizuálnej. O to sa postarala dvojica architektov, Lenka a Marek Halinárovci. „Starali sme sa o farby a rozmiestnenie atrakcií v centre. Našou úlohou bolo zladiť všetky materiály a dispozičné riešenia. Vzhľadom na fakt, že centrum má až 1 500 metrov štvorcových, tri mesiace sme pracovali takmer nepretržite,“ opísala Halinárová. Ako dvojnásobná mama sa dočkala takmer okamžitej odozvy na svoju prácu aj od svojich synov. „5-ročný Šimon to zhodnotil slovami: ‚Maminka, ďakujem, že si ma zobrala na najkrajšie detské ihrisko na svete‘,“ doplnila architektka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Robert Vittek #otvorenie #Marianna Ďurianová #atrakcie #Kidshouse

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...