Misha: Riskneme veľký stromček, snáď na nikoho nespadne

Speváčka Michaela Misha Paľová strávi tohtoročné Vianoce rodinne a doma na Slovensku.

19.12.2014 09:00
debata
Michaela Misha Paľová. Foto: archív M.Paľovej
Misha Paľová Michaela Misha Paľová.

Možno budú aj kočíky
Ako povedala pre Pravda.sk, Štedrý deň budú jej 2,5 ročné dvojičky Nala a Mia tráviť s rodičmi a starými rodičmi. S tým, že stromček bude ozdobený aj doma. „Keď sa vrátime od starých rodičov, nájdu si darčeky aj pod našim stromčekom,“ opísala prekvapenie, ktoré pre dcéry chystá. Možno dostanú aj kočíky pre bábiky.

Radosť stačí deťom
V rodine sa tentokrát dohodli, že si darčeky nebudú kupovať, radosť spravia len deťom. „Deti budú prvýkrát vnímať Vianoce, minulý rok boli ešte maličké. Ak riskneme veľký stromček, som zvedavá, ako to dopadne a najmä dúfam, že na nikoho nespadne,“ zaželala si speváčka, ktorá na materskej dovolenke začala aj fotografovať.

Stihnú aj medovníčky
Do Vianoc ešte stihne kreatívna mama s dcérami medovníčky. „Včera som našla formičky. Už sa vidím, aké budem mať dolepené vlasy, viem, do čoho idem,“ zasmiala sa. Na Vianoce túži len po pohode, nič extra vraj nechystá. „Sviatky strávime doma a snáď budeme všetci zdraví, zatiaľ nás choroby obchádzajú.“ Radosť by im vraj urobil aj sneh, dúfajú, že dovtedy ho aspoň trochu napadá.

Prehnaná hojnosť
Z detstva si Misha pamätá špecifickú vôňu Vianoc. „A my sme sa tešili na darčeky,“ dodala. Vraj boli skromné. Nepáči sa jej, ako sa to dnes preháňa, doma to nepraktizuje. „Nie je dobré učiť deti na prehnanú hojnosť vecí,“ myslí si. Napokon, hojnosť si z detstva nepamätá ani ona. Banány a mandarinky bolo dostať len vo vianočnom období. Pamäť jej siaha aj k salonkám. Má plno zážitkov s tým, ako ich s bratom vyjedali a papierik prefíkane zabalili tak, aby si to nikto nevšimol. „Otec mal rád salonky a nadával, že sme všetko zjedli,“ smeje sa dnes pri spomienke.

Hladná rodina
Nie vždy boli však Vianoce len šťastné a veselé. Raz im počas večere padla z lustra krištáľová guľa – priamo do štedrovečernej večere. Padla tak nešťastne, že sa spolu s ňou rozbil aj pohár s maminým červeným vínom. Keďže sa od štedrovečernej večere podľa tradície vstávať nemá, ocitli sa pred veľkým problémom. „Jedlo sme museli odložiť, pretože sklo doň "naskákalo“. A rodina ostala hladná…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sneh #stromček #darčeky #Štedrý deň #tradície #dvojičky #hojnosť #salonky

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...