Čo zistíte, keď začnete žiť sama? Zapotíte sa!

Takto ste si to teda nepredstavovali! Čo vás prekvapí v momente, keď vyletíte z rodičovského hniezda?

02.12.2014 17:00
bývanie, žena, sťahovanie Foto:
Začiatky ľahké nebývajú.
debata

Je to chaos
Vyleteli ste z hniezda do svojho prvého bytu… A obklopil vás chaos. Minimálne pár mesiacov potrvá, než si nájdete svoj systém. Kedy budete prať, kedy upratovať, kedy nakupovať… „U rodičov bolo všetko akési jednoduchšie“, napadne vám. Ale nevadí, tento chaos sa časom naučíte ovládať a nájdeti si vlastný systém, čo, ako a kedy robiť. Stačí prežiť prvé mesiace!

Uf, už to nechutí tak skvelo
Ohriate lasagne z obchodu ste kedysi milovali. Iste, na váš stôl sa dostali len v prípade, že mama nevarila a vy ste zostali v rodičovskom dome sama. Ale keď ich máte pred sebou asi desiatykrát za mesiac, ich magická chuť sa celkom stratila. Musíte sadnúť za internet, nájsť nejaké jednoduché recepty a pustiť sa do toho! Nikto sa za vás variť nenaučí.

Čo budem robiť?
Ste sama so sebou vo vlastnom byte. A to nemusí byť vždy príjemné, najmä, ak ste zvyknutá na veselú a hlučnú rodinu. Zrazu sedíte pri okne či pred televízorom a je vám smutno. Ale nezúfajte. Žiť sama ešte neznamená, že ste odsúdená na osamelosť. Urobíte si program podľa vášho gusta a naučíte sa žiť sama so sebou. Nie vždy tom musí ísť ako po masle.

Účty a účty
Máte svoju prácu, ale takto ste si to teda nepredstavovali! „Za čo všetko ešte musím platiť?“, napadne vás, keď vám z výplaty zostane len nepatrná časť. U rodičov to bolo všetko inak! Teraz ste odkázaná sama na seba. Nezúfajte. Chce to len istý systém plánovania a počítania výdavkov. Nič zložité, ale istý systém mať musíte. Teda, ak nechcete každý mesiac pred výplatou prosíkať u rodičov o malú pôžičku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dom #byt #rodičia #samostatnosť

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...