Neúspešná snaha o dieťa ničí milovanie. Páry čelia stresu či depresii

Niekomu je súdené otehotnieť takpovediac na prvý pokus. No túžba po dieťatku je u mnohých párov aj jedným zo stresujúcich faktorov. Najmä, ak pokusy zlyhávajú a čas, keď sa to "zase nepodarilo", sa predlžuje.

24.10.2014 15:25
manželia - oddelené spálne - kríza Foto:
Problém s otehotnením dokáže zasiahnuť do života mnohých párov.
debata

Podľa prieskumu, z ktorého cituje britský Daily Mail, je neplodnosť (u jedného či druhého partnera) vysoko stresujúcim faktorom a vedie ku komplikáciám či dokonca rozchodom. Takmer polovica Britov, ktorí sa zúčastnili na ankete v rámci Národného týždňa vyvarovania sa neplodnosti, priznalo, že neschopnosť počať dieťa ovplyvnila negatívne ich vzťah. Až 41 percent z nich uviedlo, že sa viac hádali, 24 percent sa rozišlo.

Aj páry, ktoré spolu zostávajú a snažia sa o bábätko, však vnímajú situáciu negatívne. Zhruba 40 percent z nich priznáva, že nemajú radosť zo sexu a hoci by mali frekvenciu pohlavných stykov skôr zvyšovať, začnú ju obmedzovať len na obdobie ovulácie.

Pocity, ktoré prežívajú ženy, ale aj muži v bezdetných pároch, sú podľa prieskumu najčastejšie depresia, stres alebo pocity zlyhania. Pri dlhodobom snažení sa niektoré páry začnú dokonca vyhýbať miestam s deťmi (obchodné centrá, parky) a tiež obmedzia návštevy svojich priateľov, ktorí už deti majú.

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #tehotenstvo #rodina #neplodnosť #snaha o bábätko

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....