Dlhá cesta k vytúženému bábätku? Vydržte!

Dĺžka čakania na vytúžené bábätko je u každej ženy iná. Prvé pokusy sú vždy naplnené optimizmom, no neskôr môže prísť aj sklamanie.

17.10.2014 15:00
matka, žena s bábätkom, bábätko Foto:
Čakanie na bábätko sa občas zdá byť nekonečné. Ale netreba strácať nádej.
debata

Ak sú obaja rodičia očividne po zdravotnej stránke v poriadku, nie je dôvod na paniku. Počatie dieťatka by síce nemalo byť mechanickou záležitosťou, aj napriek tomu je dobré postupovať systematicky. Ak nechcete strácať čas, je dobré držať sa istých pravidiel.

Nestresujte

Je jedno, koľko máte rokov. Či ste sa rozhodli pre bábätko tesne po dvadsiatke alebo vám biologické hodiny už varovne bijú na poplach, základom je byť v pohode a nestresovať sa pri prvom neúspechu. Ani pri druhom či treťom… Sú páry, ktorým to vyjde na prvý šup, iné čakajú rok aj dlhšie. Ľudský organizmus a psychika sú nevyspytateľné. Ani lekári nepoznajú odpovede na otázky, ako je možné, že sa páru konečne podarí počať a prečo to, naopak, nejde, ak neexistuje žiadna zdravotná indikácia. Nie je nič horšie ako hystéria a tlak na partnera.

Zbavte sa zlozvykov

Fajčíte? Musíte s tým prestať! Ak nechcete riskovať, vyvarujte sa aj alkoholu a iným neduhom. To všetko môže vaše snaženie zbytočne predĺžiť. Začnite cvičiť a upravte svoju stravu. Nejedna profesionálna trénerka vám potvrdí, že niekoľké z adeptiek na vylepšenie postavy boli za pár mesiacov poctivého tréningu tehotné. „Dieťatko sme s priateľom ešte neplánovali. Chcela som sa dostať do formy. Zhodiť pár kíl a vyformovať si postavu. Trénovala som 3-krát do týždňa. Odrazu som zistila, že som tehotná. V prvom momente ma to rozrušilo, že teraz, keď som vo vrcholnej forme, začnem naberať tehotenské kilá. Dnes s manželom vieme, že to bolo to najlepšie, čo sa nám mohlo prihodiť,“ hovorí Gabika.

Zistite si plodné dni

Aplikácia v telefóne vám síce určí obdobie, ktoré je ideálne na otehotnenie, nie je to však dostatočne presné. Snahu otehotnieť je možné podporiť zisťovaním plodných dní. K tomu môžu napomôcť pravidelné ovulačné testy.

Pripravte vajíčku pôdu

Každý živý tvor sa na príchod nového potomstva pripravuje. Okrem zmeny vášho životného štýlu lekári odporúčajú doplnky stravy, ktoré ženské telo pripravia na počatie bábätka a pomôžu k rýchlejšiemu otehotneniu. Okrem toho obsahujú vitamíny a minerály podporujúce psychickú pohodu, ktorá je pre splnenie sna budúcej mamičky kľúčová.

Nepodliehajte smútku

V súčasnej dobe rieši problém s otehotnením, spôsobený rôznymi dôvodmi, každý šiesty pár. „Šancu na otehotnenie značne ovplyvňuje nielen zdravý životný štýl a dostatok potrebných látok, ale predovšetkým aj psychický stav ženy. Každoročne k nám do Ústavu pre starostlivosť o matku a dieťa v Prahe–Podolí prichádza viac než 300 žien, ktoré nemôžu otehotnieť. U časti z nich sú ťažkosti spôsobené práve neustálym stresom a psychickou nevyrovnanosťou. Viac než 35. percentám z nich pomôžu naši špecialisti ich problém vyriešiť,“ hovorí MUDr. Diana Mlynárová.

Vyskúšajte:

  • GS MimiStar, unikátna kombinácia vitamínov a špeciálnych látok podporujúcich nielen fyziologické procesy, ale tiež psychickú pohodu, pomáha k otehotneniu prirodzenou cestou, 20 tabliet kúpite za 14,30 eur.
  • GS Ovultest, s 99% istotou určí dva dni v cykle, ktoré sú pre otehotnenie najvhodnejšie, 3 kusy kúpite za 1,40 eur.
  • Proxeed PLUS, doplnok stravy pre mužov, určený na optimalizáciu ich reprodukčného zdravia, 1 balenie (30 sáčkov) kúpite za 58 eur.
  • Fertilcare s kyselinou listovou, špeciálny súbor vitamínov, ktoré majú pozitívny vplyv na plodnosť ženy. 30 tabliet kúpite za 23 eur.
  • INOFOLIC, podporuje činnosť vaječníkov, zvyšuje počet kvalitných a oplodnenia schopných vajíčok. 1 balenie (20 sáčkov) kúpite za 15 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #čakanie #bábätká #snaha

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....