Rodičia a partneri ich detí – tenký ľad

Vtipov o svokrách je neúrekom a schuti sa na mnohých smejeme.

09.02.2014 17:00
rodina, portrét, vzťahy Foto:
V rodine partnera nevytvárajme zbytočné napätie.
debata

V reálnych situáciách nám až tak do smiechu nie je, ale nebrať veci príliš vážne je často ten najlepší liek na prežitie dusnej atmosféry.

Úctu si nevydupeme

Keď to už vyzerá vo vzťahu vážnejšie a spoznávame rodinu svojej lásky, prirodzene sa jej chceme zapáčiť, dostať uznanie. Na to si však neraz musíme počkať a niekedy sa niečoho takého ani nedočkáme. Zamerajme sa radšej na čo najlepší vzťah s partnerom, pracujme na jeho dobrom fungovaní a nič si nevynucujme od jeho rodičov, či iného príbuzenstva. Ale ak nás nejaké správanie už uráža, nebojme sa ukázať hranice.

Keď to neklapne, smola

Sympatie si nevynútime a rovnako nám nemusí sadnúť tá druhá nátura. Podstatné je zachovať si prirodzenosť, ani dobre mienené divadielko sa nevypláca. Pre mamičky sú ich synovia malými bohmi a keď vlezú do chomúta, mnohé to berú ako krádež ich drahocenného pokladu. A keď už musí byť ich pokladík takto odcudzený, nech sa oň zlodejka dobre stará. Na to sú pripravené dohliadať po celý svoj život a bohužiaľ i nepriznať, ak je nevesta šikovná.

Truc podnik je nepríjemná vec

Keď robí svokra drahoty, nie a nie vás mať v úcte, je tu ťažká komunikácia. No pokiaľ spolu nemusíte tráviť viac času než je nutné, zatnite zuby a prežite to. Buďte viac nad vecou ako ona, ktorá možno na vás iba hlúpo žiarli, alebo má skrátka tvrdšiu povahu a vôbec jej správanie nemusíte brať osobne.

Svetlé výnimky nosme na rukách

Nájdu sa i také matky, ktoré plne rešpektujú vkus svojich detí pri výbere partnera, nepletú sa im do života a objavia sa najmä vtedy, ak je ich spoločnosť vítaná, pomoc potrebná. Majú ten správny cit na to, ako sa správať voči rodine, ktorú si ich dieťa založilo, vedia kedy mlčať, kedy prísť i odísť. Dokonca nevŕtajú ani vtedy, keď im nevesta či zať „nevoňajú“. Úcta za úctu – vážme si takýchto ľudí a taktiež nevytvárajme zbytočne napätie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úcta #svokra #sympatie

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...