Chcete viac peňazí? Nebojte sa ich míňať

Strach robí šarapatu vo všetkom. Nedarí sa vám vo vzťahoch, ak sa bojíte, že sama budete navždy, nedarí sa vám otehotnieť, ak sa bojíte, že to nevyjde...

16.01.2014 12:00
peniaze, šetrenie Foto:
Strach robí šarapatu vo všetkom.
debata

Podobne je to aj s peniazmi. Vlastne, tak isto. Kto myslí na to, že ich má málo, priťahuje to, na čo myslí. Výsledok? Bude ich mať ešte menej! Ľahko je radiť „neboj sa“, keď má človek na účte päť eur. No napriek tomu to skúste. Pred vami boli mnohí, ktorým to vyšlo, stačí si prečítať životopis úspešných ľudí, ktorí to dotiahli ďaleko.

V prvom rade, nežite ako ostatní. Nepáči sa vám, keď sa v spoločnosti ľudí, s ktorými sedíte pri stole, rozpráva o tom, akí sú všetci chudobní, aká je veľká kríza, ako nevedia, čo budú robiť, ako je „stále horšie“ a ešte bude horšie? Naučte sa takéto debaty vypúšťať jedným uchom dnu a druhým von. Rovnako reagujte na negatívne otázky, ktorí vám druhí kladú. Alebo, ešte lepšie urobíte, keď o peniazoch vôbec nebudete rozprávať.

Prílev peňazí však môžete posilniť. Nepotrebujete žiadne feng šuej pomôcky. Stačí sa uvoľniť a podobne ako všetko, po čom túžime, mať úžasné pocity pri každej spomienke, keď si to vybavíme. Predstavte si, aký by bol váš život úžasný, keby ste mali 20-krát toľko peňazí, ako máte teraz. Hrajte sa s myšlienkami o tom, kam by ste išli, čo by ste si dopriali, no hlavne, cíťte sa pri tom skutočne výnimočne.

V takomto prípade majú peniaze väčšiu šancu „prilepiť sa“ na vás, ako keď budete zdieľať negatívne názory s davom. Nebolo by zlé tiež privlastniť si myšlienku, že krízu (a nedostatok) má len ten, kto uverí, že je. Vy to byť nemusíte…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #nedostatok peňazí

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...