Mám dať bývalému druhú šancu?

Psychoporadňa Maxima E. Matkina: Bude dobré chvíľu počkať, nič neriešiť, nedefinovať, netlačiť sa do jednoznačných rozhodnutí.

15.11.2014 14:00
láska, vzťah, problém Foto:
Expriateľovi sa nevrhajte bezhlavo späť do náručia.
debata

Dobrý deň, Maxim. Mám 29 a za sebou 11-ročný vzťah. Odišla som od neho z jedného dňa na druhý, pretože som zistila, že si začal s kolegyňou. Kolegyňa má doma dieťa a chlapa, ktorý ju podviedol a zrejme to tomu svojmu vracia takýmto spôsobom. Mrcha! Použila by som samozrejme aj expresívnejšie pomenovanie, ale nebudem sa ponižovať. A prečo mrcha? Nechápem, ako jedna ženská, čo zažije neveru, môže byť schopná spraviť to druhej. Mám pocit, že mu ťahala medové motúzy popod nos, samozrejme on určite nie je nevinný. Sme od seba 3 mesiace a máme spoločného psa, ktorého má on na starosti cez týždeň a ja cez víkend. Takže sa spolu stretávame. Asi pred mesiacom sa ku mne začal chovať zaujímavo. Keď si dôjdem po psíka, čaká ma s kávou a palacinkami. Chodieva za mnou aj cez týždeň, či si nedáme spolu cigaretu, či nepôjdeme von a tak. Zaujímavé, že? Človek by si povedal, že haluz… No keď som bola uňho po psa (podotýkam len vo dverách) tak som videla, že si píšu cez fb ešte aj cez víkendy. Nosí retiazku, ktorú od nej dostal. Chodieva s ňou autom do roboty. Proste ďalej s ňou pokračuje úplne plynulo. Minule ma išiel odprevadiť a volala mu. A moja otázka znie: Čo znamenajú tie jeho kávičky, cigaretky, otázky ako sa mám, čo robievam (pýta sa to aj mojich kamarátov), pozývania von a tak? Myslíš, že to oľutoval? Alebo ľúbi hentú mrchu? Naozaj ju ľúbi? Možno sa mnohí opýtajú, prečo sa s ním vôbec bavím? V tomto som dosť slabá, keďže k nemu prechovávam aj naďalej city, nedarí sa mi ho odmietať. Zároveň ma táto situácia ničí. Keď som sa ho naposledy na rovinu opýtala, čo to má znamenať, ostal ticho a povedal, že som ho tou otázkou zaskočila a nevie sa k nej vyjadriť. Potom mi napísal na útržok papiera: že ku mne stále inklinuje, a že si vie predstaviť náš spoločný život do budúcna, vie ako si rozumieme a to ho ku mne priťahuje. Ešte hádam len dodám toľko, že ja ho nevyhľadávam, nepíšem, nesnorím a nepýtam sa na nič. Voľakedy by som takú pomstu zosnovala proti hentej mrche, ale už aj na to kašlem. Prosím, ak ťa to zaujalo, odpíš, som zvedavá aj na mužský názor na takúto vec. Ďakujem.
Maruša, 29

Nuž, podľa môjho názoru tvoj expriateľ sonduje, ako veľmi si naňho nahnevaná, aké by boli pre neho možnosti návratu a či sú pre neho dvere k tebe zabuchnuté alebo predsa len stále pootvorené. Vieš, z mužského hľadiska je to tak, že on – tak ako v podstate väčšina mužov – by mal rád všetko. Lepšie povedané všetky. Ak by to mohlo byť celkom podľa neho, tak ty by si mala povedať, že ho stále miluješ, že ti nevadí, keď si občas šuchne s kolegyňou a že veď je to super baba, nech ju niekedy dovedie k vám na kávu a možno aj na noc. To by bolo mužské šťastie, vychádzajúce z pravekých inštinktov rozsievača. Ženský inštinkt je iný. Žena nechce byť súčasťou háremu, potrebuje mať muža len pre seba, aby netrieštil svoje zdroje medzi iné ženy a ich deti, pretože potrebuje mužove zdroje, starostlivosť a ochranu pre seba a svojich potomkov. Keďže ženský postoj je obyčajne takýto, sú muži nútení vybrať si jednu ženu a tú druhú buď nemať alebo ju tajiť. Tvoj ex v tom nemá podľa mňa úplne jasno. Kolegyňa je pre neho asi ešte stále zaujímavá, no viem si predstaviť, že to vzhľadom na jej dieťa a muža nie je jednoduché. Možno nostalgicky spomína na časy, keď bol s tebou. Tebe by som poradil chvíľu počkať, nič neriešiť, nedefinovať, netlačiť sa do jednoznačných rozhodnutí. Buď však veľmi obozretná a nepripisuj palacinkám a neurčitým vyznaniam na zdrape papiera väčší význam, než ho majú. Pretože keby naozaj tvoj expriateľ oľutoval, čo urobil a chcel by ťa späť, vyzeralo by to inak. Rozišiel by sa s frajerkou, prerušil s ňou kontakt, zmenil zamestnanie, ospravedlnil by sa ti, vyznal ti lásku a urobil by všetko pre to, aby ťa presvedčil, že má význam mu odpustiť a dať druhú šancu.

Toto je poradňa s ručením obmedzeným. Ak máte problémy a pocit, že by sa vám zišiel môj nezaujatý pohľad, napíšte mi mail s označením PORADŇA na maxim@matkin.sk. Uveďte, prosím, aj svoj vek a meno, pod ktorým chcete, aby bol váš príbeh zverejnený. Odpovedám len prostredníctvom tejto poradne!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #nevera #expriateľ #Matkin

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....