Zafarbilo sa vám v práčke oblečenie? Ešte nie je stratené, tento trik môže pomôcť

Občas sa to stane! Nové modré džínsy či červené šaty v práčke "pustili" viac farby a zvyšok oblečenia tak zostal zafarbený.

18.08.2022 06:00
pranie, práčka Foto:
Čo so zafarbeným oblečením?
debata

Ale aj keď sa vaše kusy oblečenia na prvý pohľad zdajú byť súce na vyhodenie, ešte sa môžete pokúsiť o ich záchranu. Niektoré „domáce prostriedky“ môžu pomôcť odstrániť nežiaduce zafarbenie. Patrí medzi ne napríklad sóda bikarbóna, kyselina citrónová, ocot a dokonca aj tablety do umývačky riadu! Je dôležité, aby ste odfarbené oblečenie farby zbavovali ešte kým je vlhké, aby sa farba nemohla usadiť vo vláknach látky.

upratovanie, žena, domácnosť Čítajte viac Influencerka predvádza triky do domácnosti, z ktorých fanúšikovia šalejú! Navždy zmenia spôsob, akým upratujete

Ako použiť tabletky do umývačky riadu na zafarbené oblečenie?
Aby ste odstránili nežiadúcu farbu z textílií, jednoducho vložte 4–5 tabliet umývačky riadu do vedra s horúcou vodou a namočte do nej odfarbené oblečenie aspoň na 10 hodín. Potom vložte mokrú bielizeň späť do práčky a vyperte tak ako predtým – farba by mala byť preč.

Špaldová múka prospieva nášmu zdraviu. Čítajte viac Ako sa zbaviť lepidla na rukách či ľahšie utrieť vajíčko zo zeme? Pomôže obyčajná múka

Tabletky do umývačky riadu môžete použiť aj pri inej činnosti v domácnosti a možno ste o nej ešte nepočuli. Zapáchajúci a zalepený odpadkový kôš skvelo vyčistia práve tieto tablety. Naplňte odpadkový kôš vodou a vhoďte do vody 1 tabletu. Po 30 minútach pôsobenia môžete vodu vyliať a kôš ešte umyť handričkou. Prekvapí vás jeho čistota ďalšie tipy, ako pomôžu tabletky do umývačky v domácnosti, čítajte tu!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #oblečenie #farbenie

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...