Ako odpudiť komáre? Pomôže týchto 5 byliniek, darí sa im aj na balkóne

Komáre sú v lete naozaj nepríjemnými spoločníkmi. Aby vás počas posedenia na terase či balkóne otravovali menej, vysaďte si tieto bylinky! Komáre sa od nich držia ďalej a vy máte pokoj!

17.06.2021 06:00
bylinky, kvetináč Foto:
Komáre sa od niektorých byliniek držia ďalej.
debata (1)

Mäta

Mäta a kocúrnik udržiavajú v príjemnej vzdialenosti otravné komáre. O mätu sa nijako špeciálne starať netreba, obe bylinky môžete navyše konzumovať. Zvlášť mätu je mať dobré v lete po ruke, pretože sa často pridáva do rôznych osviežujúcich nápojov.

Medovka

Medovka je úžasným „doplnkom“ každého balkóna. Páči sa jej v tieni a je veľmi nenáročná, podobne, ako mäta. Rozvoniava po citróne a odpudzuje komáre. Z listov si môžete pripraviť čerstvý ľadový čaj, jeho chuť stimuluje trávenie.

Citrónová tráva

Vychutnávate si omamnú vôňu tejto bylinky? Zrejme áno. Ale komáre sa od nej držia ďalej. Použijete ju ako korenie do ázijských jedál, ale poslúži aj pri problémoch s nadúvaním. Nezabudnite však, na balkóne sa jej páči na slnečnom mieste, nie v tieni.

bolesť hlavy, migréna Čítajte viac Mäta, zázvor aj vanilka - ako pomôžu pri bolesti hlavy?

Levanduľa

Krásna rastlinka nielenže poteší na pohľad, ale aj fantasticky vonia. Je to práve jej prenikavá vôňa, ktorá drží muchy, komáre aj pavúky v bezpečnej vzdialenosti. Omamná vôňa sa z kvetináča šíri balkónom až do bytu a ponúka ešte jeden bonus – vôňa má upokojujúci účinok na psychiku človeka a zmierňuje prejavy migrény.

smoothie, nápoj, ráno Čítajte viac Jablko, uhorka, bazalka, špenát! Namixujte si malý zázrak

Bazalka

Vôňa bazalky sa spája najmä s Talianskom. Bylinka je výbornou pomocníčkou na dochucovanie stredomorských jedál, ale takisto odpudzuje muchy a komáre. Keď pestujete bylinku na balkóne, doprajte jej miesto v tieni.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bylinky #komáre #bazalka #mäta

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...