Belšia toaleta, menej vodného kameňa? Vyskúšajte týchto 5 tipov

Čistenie toalety a odstraňovanie vodného kameňa - síce zrejme menej príjemná téma, v domácnosti sa jej však nevyhneme.

24.09.2020 09:00
toaleta, čistenie Foto:
Ako na toaletu?
debata

Potrápia nás ťažko dostupné miesta, ale aj usadený vodný kameň, ktorý nie a nie „zmiznúť“. Vyskúšajte tieto tipy – pomôžu pri čistení záchodovej misy. Treba však zdôrazniť, že mierne znečistenej, ktorú pravidelne čistíte.

Tabletka na čistenie zubných protéz

Odbaľte tabletu na čistenie zubných protéz a len ju hoďte do záchodovej misy. Nechajte pôsobiť aspoň 15 minút a potom spláchnite.

Prášok do pečiva alebo sóda bikarbóna

Prášok do pečiva alebo sóda bikarbóna tiež vašu toaletu zbavia sivého povlaku a prinavrátia jej sviežu belosť. Nasypte trochu sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva na miesta, ktoré majú hnedé okraje. Nechajte prášok chvíľu pôsobiť, potom zmyte handričkou a čistou vodou.

Ocot

Na toalete sa stále objavujú odolné zvyšky vodného kameňa? Nalejte do toalety malé množstvo octu a nechajte pôsobiť aj hodinu. Potom spláchnite.

Prací prostriedok

Prací prostriedok na bielu bielizeň je skvelý spôsob, ako záchodu prinavrátiť žiarivý tón. Najlepšie sa zámer vydarí, ak večer do záchodu nasypete alebo nalejete zhruba pol šálky pracieho prostriedku a necháte ho pôsobiť cez noc. V čistiacom prostriedku sú obsiahnuté takzvané povrchovo aktívne látky, ktoré uvoľňujú nepekné častice nečistôt. Usadeniny vodného kameňa zasa zmierni zmäkčovač vody obsiahnutý v prostriedku na pracie.

Kola

Zostala vám kola a viete, že už ju nevypijete? Zvyšky využite na čistenie toalety. Nalejte zvyšky nápoja do misy a počkajte 30 minút, potom spláchnite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #WC #sóda bikarbóna #toaleta

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...