Päťkrát so škvrnami preč! Ako ľahko odstránite fľaky na šatách

Poznáte to dobre. Ani neviete ako a na šatách máte fľak. Víno, olej či dokonca atrament zo školského pera. Ako s nimi naložiť?

24.02.2017 16:57
upratovanie, čistenie Foto:
Na škvrny treba ísť s rozumom. A niekedy aj s domácimi trikmi.
debata

Drogérie sú síce už plné vychytávok, ktoré by mali pomôcť, ale čo ak žiadnu práve doma nemáte. Pri škvrnách sa počíta každá sekunda. Je totiž dobré podchytiť ich čo najskôr, tak sa ich zbavíte najefektívnejšie. Vyskúšať môžete teda aj nasledovné.

Atrament

Fľak od atramentu pomôže vyčistiť dezinfekčný gél na ruky. Nalejte ho na škvrnu a nechajte pôsobiť 60 sekúnd. Následne dôkladne vymyte vodou, ale nedrhnite samotnú škvrnu. Pomôcť môže aj lak na vlasy.

Olej

Na olejový fľak veľmi rýchlo nasypte sódu bikarbónu. Nechajte prášok nasať olejovú emulziu a odstráňte ho na sucho. Následne šaty normálne vyperte.

Rúž

Škvrny od rúžu pomôže zmazať chlebová striedka. Potrebujete biely chlieb. Jeho striedku trochu stlačte a vytvorte tak pevnejšiu hmotu, ktorou škvrnu vyčistíte ako keby ste gumovali písmená na papieri.

Tráva

Najmä detské nohavice sú často plné fľakov od trávy. Čo najčerstvejšie škvrny pomôže vymazať citrónová šťava a soľ. Na škvrnu nakvapkajte šťavu a posypte miesto soľou. Nechajte chvíľu pôsobiť a následne pod vodou dôkladne preperte.

Červené víno

Pomôže zmes jablčného octu, vody a mydla. Zmiešajte lyžičky octu s lyžicou tekutého mydla a dvoma šálkami vody. Týmto roztokom vyčistite škvrny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #voda #čistenie #olej #Tráva #škvrna

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...