5 vecí, na ktoré by ste nemali pred sťahovaním zabudnúť

S dobrým plánovaním nemusí byť sťahovanie vašou nočnou morou.

23.02.2017 15:00
shutterstock 68120392 Foto:
Sťahovanie dá zabrať! S dobrým plánom ho však zvládnete.
debata

Pomocníci

Ak ste dvaja s partnerom, len ťažko odnesiete z bytu ťažkú pohovku či veľkú skriňu. To chce chlapov! A tak poproste kamarátov, ale myslite na to, že o pomoc ich treba požiadať s dostatočným predstihom. Povedzte im, čo sa od nich v deň sťahovania očakáva a takisto to, na ako dlho ich potrebujete. Oslovte radšej priateľov viac, pri sťahovaní sa hodí každá ruka.

Transport

Je vaše auto dostatočne veľké, aby ste v ňom veci previezli? Premerajte kufor a realisticky zhodnoťte, či nepotrebujete väčšie auto. Iste, ak máte koho požiadať o požičanie väčšieho auta, urobte to. Ak nie, objednajte si na presný čas dodávku, ktorá veci odvezie.

Kde zaparkujem?

Ak sa sťahujete na miesto s nedostatokom parkovania, je potrebné vopred si miesto prezrieť a vymyslieť, ako na ňom zaparkujete. Na mieste by ste už mali byť pripravení veci povynášať čo najrýchlejšie, aby ste neblokovali premávku.

Čo kde zložím?

Nábytok do dodávky vkladajte v poradí, aby bolo čo najlogickejšie ho následne vybrať a položiť na želené miesto. Zvlášť pri veĺkých veciach nie je žiaduce, aby ste ich chaoticky prekladali z miesta na miesto. Nielenže sa pritom dvojnásobne narobíte, ale aj čas sťahovania sa natiahne.

Časová rezerva

Počas sťahovania vždy myslite na nepredvídateĺné okolnosti, vďaka ktorým nepôjdete podĺa plánu. Nechajte si časovú rezervu, aby ste neboli počas celého dňa v strese. Ak si zavoláte niekoho na pomoc, opíšte situáciu a radšej hodinu pridajte, než by vám potom všetci odišli, pretože už majú naponáhlo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sťahovanie #transport #nábytok #Pomocník #dodávka

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...