O čo sa postará vôňa čerstvej ruže či jazmínu?

Ak si vôňu vyberiete uvážene, dokáže nielen povzbudiť vašu myseľ.

17.01.2017 15:00
ružem kytica Foto:
Vôňa ruží pôsobí proti zlej nálade.
debata

Čerstvé ruže

Vôňa čerstvej ruže pomáha pri depresiách, bojeje proti zlej nálade. Nielen vôňa, ale aj pohľad na obrovskú kyticu voňavých ruží okamčize človeka urobí šťastnejším. Iste, takáto „zábavka“ by išla dosť do peňazí. Ak si však byt prevoniate ružovým olejom, takisto sa budete cítiť lepšie.

Vôňa červeného pomaranča

Olej s takouto vôňou si poradí s „útokmi“ hladu. DObrý tip je privoňaŤ si k fľaštičke pred odchodom do postele, aby vás z nej nehynala chuť na čosi „dobré“. Okrem toho má vôňa červeného pomaranča ešte ďalšie plus – v istej miere zbavuje človeka strachu či obáv.

Vôňa jazmínu

Vďaka tejto výraznej vôni vaše telo dostane akúsi stopku v prejedaní sa. Vôňa totiž spôsobuje pocit nasýtenosti, takže vám postačia menšie porcie jedla. Dokonca vôňa „stopne“ aj chuť na sladkosti, zvlášť na čokoládu.

Ako kupovať oleje?

Žiadajte čisto prírodné oleje, ktoré sa predávajú v menších fľaštičkách. Pri väčších baleniach sa môže stať, že vôňa sa „zlomí“ a nebude mať požadované účinky. Navyše, ani jej vôňa sa vám nebude páčiť. Pri olejových vôňach platí – menej je viac, takže naozaj stačí kvapka, aby ste vôňu ucítili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vôňa #pomaranč #ruža #jasmín

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...