Hand-made domáce nápady, ktoré dodajú domovu pozitívne vibrácie!

Pekný, útulný a šťastný domov nie je niečo, čo sa dá vyskladať z nakúpených bytových doplnkov.

29.12.2016 14:30
záclona Foto:
Pocit domova prichádza s osobitým vkusom majiteľa bytu.
debata

Nezáleží, či ste minuli na dekorácie tisíce, alebo máte úplne minimalistické zariadenie. Vždy je potrebné priložiť vlastnú ruku k dielu.

Príjemné momenty

Je to skvelé, že máte svoje najčastejšie životné chvíle uložené prostredníctvom fotiek v mobile. Aj v počítači sú bezpečne odložené, ale skutočnú silu majú, ak ich vytlačíte na papier a rozmiestnite po byte. Môžete použiť kolekcie malých rámikov a zavesiť ich napríklad nad posteľ, alebo do predsiene. Pekné životné chvíle, dovolenky, zážitky s partnerom dodávajú tie správne vibrácie, aby ste sa medzi štyrmi stenami cítili šťastne a ako doma.

Terárium

Nemusíte v ňom chovať žiadneho živočícha. Úloha terárií je však na vzostupe hlavne u ľudí, ktorí nemajú čas na kvety. Môžete tu pestovať rôzne rastliny, machy, cudzokrajné druhy kvetov. Vytvoríte špeciálnu klímu za sklom, ktorá na pohľad pôsobí ako prales. A kde človek najlepšie dobíja baterky? Predsa v lone prírody. Malé, ale pestré terárium nie je príliš náročné na udržiavanie, ale jeho prínos je obrovský. Dodáva energiu aj v panelákovom byte uprostred sídliska.

Polička spomienok

Ide samozrejme o tie príjemné. A skúste staviť na ozdoby, ktoré ste si nekúpili, ale našli, vytvorili, „uchmatli“ niekde, kde vám bolo dobre. Kamienky z dovolenky, zaujímavé sklíčka vylovené z mora, kúsky listov stromov a byliniek. Prípadne aj vlastnoručne namaľované skice pekných miest. Dajte si ich na jedno miesto, alebo poličku a vždy keď pôjdete okolo, ovlažia vašu dušu príjemne harmonickými spomienkami.

Prispôsobenie izby

Ak sme na začiatku hovorili, že pocit domova sa nedá kúpiť, mysleli sme tým práve to, že katalógové izby nikdy človeku nedajú pocit skutočného domova. Ten prichádza s osobitým vkusom, ktorý nemusí byť práve spod taktovky súčasných trendov. Nebojte sa postaviť do každej miestnosti niečo svoje. Maľovaný črepník, vyšívaný obraz, umeleckú fotku, alebo napríklad aj kúpené obrazy môžete kombinovať nie podľa ceny a trendov, ale podľa toho, ako vo vás rezonujú a ladia s príbytkom. To je cesta, ako si vytvoríte nielen byt, ale skutočný domov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dekorácie #bytové doplnky #hand-made #útulný domov

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...