Nech už neotravujú! Ktoré vône odpudzujú komáre?

Komáre dokážu znepríjemniť letné posedenie. Ako sa ich zbaviť?

26.07.2016 17:00
komár, hmyz, svrbenie Foto:
Otravujú vás komáre?
debata (1)

Ak odmietane chemikálie z drogérie či lekárne a proti komárom sa chcete chrániť výlučne prírodnými produktami, nemusíte vešať hlavu. Sú vône, ktoré komáre naozaj „nemusia“. A práve tie vám môžu v lete v tomto boji pomôcť.

Olej z levandule, klinčekov či citrusov obsahuje vonné silice, ktoré odpudzujú hmyz, tým pádom aj otravné komáre. Pri nanášaní na pokožku však postupujte opatrne a najskôr olej vyskúšajte len na malej ploche, aby ste zistili, či olej kožu nedrážni. Môže totiž vyvolať alergickú reakciu. Ak je všetko v poriadku, na prípravok sa môžete spoľahnúť počas vašej dovolenky a od komárov budete mať pokoj.

Aj svetlé oblečenie môže priniesť istú úľavu od útokov hmyzu. Komáre priťahuje aj pach potu, takže sprcha takisto na istý čas zaberie.

Pozor na odpudzovače hmyzu, ktoré sa zapájajú priamo do elektrickej zásuvky. Môžu obsahovať látky, ktoré u citlivých ľudí dráždia sliznicu, spôsobujú bolesti hlavy, podráždenie či dokonca nespavosť. Môžete vyskúšať prírodný prostriedok na ich odpudenie: rozkrojte citrón a zapichnite doň klinčeky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #komár #citrón #levanduľa #klinček

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...