Nápad sa počíta! Päť netradičných dekorácií, ktoré si urobíte sami

Zariaďovanie a skrášľovanie domácnosti nemusí byť len o kupovaní nových a nových vecí. Ak máte rada tvorivosť a zábavu s príchuťou originality, niektoré dekoratívne prvky si dokážete vyrobiť aj sama.

15.07.2016 09:30
debata

Vedeli ste, že pri tom môžete niektoré veci zrecyklovať, alebo využiť niečo, s čím by väčšina ľudí v bytovom dekore vôbec nepočítala? Nech sa páči, inšpirujte.

Kamenné kaktusy

zväčšiť Hravá dekorácia, ktorú môžete urobiť aj so... Foto: SITA/AP
urob si sám - vyzdob si sám Hravá dekorácia, ktorú môžete urobiť aj so svojimi deťmi. Na pekné okrúhle kamienky použite farby, pomocou ktorých vytvoríte ornamenty. Skvelým nápadom je imitovať napríklad kaktusový porast - tak ako to vidíte na obrázku. Zmiešajte potom reálne kvetiny a kaktusy s vašimi "kamienkovými" - výsledok prekvapí nápadom.

Vrecko na plachte

zväčšiť Klasické naťahovacie plachty na posteľ alebo... Foto: SITA/AP
urob si sám - vyzdob si sám Klasické naťahovacie plachty na posteľ alebo veľké matrace môžete vylepšiť. Napríklad aj takým jednoduchým prvkom ako je úložné vrecko - dá sa využiť na odloženie knihy, krému na ruky či mobilného telefónu. A budete ich mať skutočne po ruke - siahnuť po nich dokážete aj potme.

Rozkvitnuté svetielka

Svetelné girlandy sa udomácnili v mnohých... Foto: SITA/AP
urob si sám - vyzdob si sám Svetelné girlandy sa udomácnili v mnohých príbytkoch aj mimo obdobia Vianoc. Ich jednoduchosť však často otravuje. Ako vylepšiť bielu šnúru, na ktorej visia drobné svietiace žiarovky? Napríklad aj netradičným využitím obalov na cupcakey. V rozličných farbách a veľkostiach ich skombinujete a vytvoríťe okolo svietiacich "piestikov" kvetinové hlavičky.

Papierové kvety

zväčšiť Kytica vyrobená z papierových oválov si... Foto: SITA/AP
urob si sám - vyzdob si sám Kytica vyrobená z papierových oválov si vyžaduje už trošku trpezlivosti. Ale pokiaľ ju máte a trúfate si, choďte do toho. Kombinovať môžete farby aj vzory, vyberajte pevnejší papier a nezabudnite na lepidlo alebo spojovací bod. Pomôžte si návodmi z kníh na stavanie dekorácií z papiera.

Príborník na šperky

Príborník, ktorý vás už prestal baviť, alebo... Foto: SITA/AP
urob si sám - vyzdob si sám Príborník, ktorý vás už prestal baviť, alebo napríklad nesedí rozmermi do novej zásuvky v kuchynskej linke, môžete využiť inak. Drevený materiál natrite živou farbou a postavte príborník na nohy. Môžete z neho tak spraviť skrinku na odkladanie šperkov a drobností.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #byt #recyklácia #dekorácia #nápad #dekor #domáca výroba

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...