S príchodom leta pribudne detských párty. Ako ich zvládnuť?

Urobiť radosť deťom na záver školského roka? Možno ste uvažovali nad organizáciou malej oslavy. Možno chystáte pre vašu ratolesť narodeninový žúr. Ako to zvládnuť ľavou zadnou?

25.06.2016 07:00
deti, príroda, úsmev Foto:
Letný žúr pre deti? Naplánujte ho.
debata

V prvom rade si treba uvedomiť, že podobné veci síce niečo stoja, ale nemali by ste ich robiť s úmyslom utrácať stovky eur len preto, aby ste naplnili nejaké očakávania z časopisov či nebodaj ohúrili iných rodičov.

Oslava pre deti môže byť veselá, hravá, plná nápadov, na ktoré vám stačia šikovné ruky a nejaký čas, kým vyrobíte napríklad dekorácie alebo plán na hranie. Pomôcť v tom môžu aj samotné deti, ktorým sa bude rátať, že ste ich zahrnuli do príprav.

Pokiaľ to počasie dovolí, pripravte oslavu vonku a uľahčite si situáciu pri dohliadaní na deti tak, že zapojíte aj ďalších rodičov. Môžete si napríklad ako mamičky sadnúť do altánku k poháru vína a jedným okom dohliadať na ratolesti.

V prípade občerstvenia určite nezabúdajte na niečo sladké. Hoci odborníci predtým varujú, raz za čas deťom poriadny zákusok neublíži. V prípade narodenín sa núka ako riešenie vyzdobená veselá torta.

Dôležitý je aj pitný režim – ohúrte deti limonádami s ovocím, alebo džúsovými koktejlmi. Svoju funkciu naplnia aj krabičkové minidžúsy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #koniec roka #narodeniny #oslava #párty

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...