Tu sú dôvody, prečo máte doma stále neporiadok

Patríte medzi "bordelárov"? A naozaj to nedokážete zmeniť?

20.06.2016 13:00
byt, neporiadok Foto:
Už sa vo vašom byte nedá nájsť voľné miesto?
debata

Nechávate všetko ležať, kde sa vám zapáči

Rada varíte, ale keď je po všetkom, necháte veci rozhádzané a ich upratanie odkladáte. To isté platí o oblečení, ktoré automaticy neputuje do koša na špinavú bielizeň či po vypraní do skrine, ale na stoličky alebo na pohovku.

V byte si vytvárate miesta pre všetko možné

Na kuchynskej linke si odkladáte použité plastové fľaše, ktoré sa chystáte odniesť do separovaného zmeru. Na komode v chodbe máte rozpbalené listy a reklamné materiály zo schránky, v spálni na nočnom stolíku sa kopia požičané knihy, ktoré ste už dávno mali vrátiť. Prečo všetky veci neodložíte do skrine, tak, aby mali svoje stále miesto? Práve kôpky vecí kdekoľvek v byte budia najväčší dojem neporiadku.

Neupratujete tak často, ako by ste mali

Ak dôkladne nepoupratujete aspoň raz týždenne, množstvo prachu, pohodených vecí a celkovo neporiadku sa nabaľuje. Aj následné upratovanie raz za mesiac je potom oveľa náročnejšie a zaberie vám veľa času. Nehovoriac o alergiách, ktoré môžu ísť ruka v ruke s prachom v domácnosti. Napriek nabitému programu si vyhraďte apoň dve hodinny v týždni, kedy sa pustíte do upratovania. Vyplatí sa vám to!

Skladujete veľa vecí

Keďže sa neviete rozlúčiť so starými a nefunkčými predmetmi, máte zaprataný celý byt. Nové veci následne necháte položené na miestach, kam sa zmestia. Vládne v nich neprehľadnosť a vy vlastne ani neviete, čo všetko už doma máte. Chce to dôkladnú revíziu starých vecí a radikálne riešenia – darujte ich alebo vyhoďte. Následne predmety poukladajte systematicky, aby ste o nich mali prehľad.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bielizeň #upratovanie #odpadky #neporiadok #prach

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....