Leto prichádza do našej spálne: Päť variácií, aké obliečky vybrať

Blížiace sa leto prináša do našich domácností opäť teplo, viac svetla a predovšetkým celkovo inú atmosféru. Môžete ju podporiť aj sami.

17.05.2016 07:00
debata

Jedným z najdôležitejších priestorov v našich domovoch je spálňa – túžime sa v nej cítiť dobre, komfortne sa vyspať, ale zároveň mať príjemný pocit, keď do nej vôjdeme popoludní pri návrate z práce a môžeme sa pokochať pohľadom na pekné obliečky, vankúše či deky.

Aj spálňa pritom môže podliehať určitým trendom – v lete medzi nimi hrá prím snehobiela (chladivá) farba, ktorá ponúka podklad pre rozličné farebné variácie, vzory a motívy. Ak by ste chceli svoju spálňu prispôsobiť letnej atmosfére, môžete to skúsiť aj takto.

Džungľa a exotika

zväčšiť Kontrast bielej a zelenej farby ukáže pekne... Foto: archív značky
spálňa - posteľná bielizeň na leto Kontrast bielej a zelenej farby ukáže pekne najmä v ranným slnkom zaliatej spálni. Motív exotickej flóry umocňuje letnú, dovolenkovú atmosféru. Bielizeň pôsobí nenútene, ale zároveň trochu originálne a zaujme na prvý pohľad. Model na snímke H&M Home.

Karibik, riviéra a modrá

zväčšiť Jasný odtieň karibskej modrej v kontraste so... Foto: archív značky
spálňa - posteľná bielizeň na leto Jasný odtieň karibskej modrej v kontraste so snehobielou. To všetko navyše doplnené výrazným vzorom v duchu prímorských letovísk a historickej architektúry. Zdá sa vám to priveľa? Ale ani náhodou - obliečky na leto si zaslúžia aj trošku odvahy, ktorá však nepostráda eleganciu. Vizuál na snímke Zara Home.

Retro geometria

zväčšiť Do letnej spálne patria žiarivé farby. Na... Foto: Pressloft
spálňa - posteľná bielizeň na leto Do letnej spálne patria žiarivé farby. Na snehobielom podklade sa môžu rozohrávať všemožné grafické či geometrické motívy. V tomto prípade ide o hravú geometriu v duchu 90-tych rokov, ktorá môže fungovať rovnako v spálni dospelého páru, ale aj ich dieťaťa. Model na snímke Indie Art & Design.

Chladivé tóny

zväčšiť Chladivá farebnosť v bielo-belasej, niekedy až... Foto: archív značky
spálňa - posteľná bielizeň na leto Chladivá farebnosť v bielo-belasej, niekedy až sivej kombinácií dokáže v lete navodiť dojem príjemne chladivej atmosféry. Popri tom zároveň vyzerá veľmi elegantne a vkusne. Nebojte sa podobné obliečky používať na chate či v letnom domčeku, tam ukážu naozaj na jednotku. Vizuál H&M Home.

Opulentné kvety

zväčšiť S kvetinovými motívmi sú mnohé slovenské... Foto: archív značky
spálňa - posteľná bielizeň na leto S kvetinovými motívmi sú mnohé slovenské domácnosti pri zariaďovaní spálne opatrné. Ktohovie, možno sa nám to zdá trošku gýčové. Ale jemná opulencia, v tomto prípade s veľkými kvetinovými motívmi, neuškodí. Vizuál na snímke Zara Home.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #trend #atmosféra #spálňa #leto 2016 #obliečky #zariadenie

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...