Chaos v domácnosti? Nečudujte sa, že nemáte priestor pre život

Usporiadajte si domácnosť lepšie, nenechajte veci, aby vám padali na hlavu.

16.05.2016 11:00
byt, neporiadok Foto:
Už sa vo vašom byte nedá nájsť voľné miesto?
debata

Nežite nad pomery

Dobrým štartom je uvedomenie si, aký veľký priestor na uskladnenie vecí byt ponúka. A podľa toho veci do domácnosti zhromažďovať. Nemôžete predsa „zapratať“ váš malý byt od podlahy až po strop. Kde potom budete žiť?

Diéta pre váš byt

Ako nekopromisne vyhadzujete z chladničky potraviny po záruke, presne tak postupujte aj s vecami vo vašom byte. „Haraburdy“, ktoré mesiace či roky čakajú na svoju chvíľu, niekomu darujte alebo vyhoďte. Postupujte chladnokrvne, ide len o veci.

Veci zapadnuté prachom

Robiť si na policiach výstavky je síce efektné, ale iba vtedy, ak sa o ne staráte. Byt plný vázičiek, kníh či fotografií v rámoch, na ktorých sa hromadí prach, nie je práve útulným a už vôbec nie čistým domovom. Pred montovaním poličiek zvážte, či ich vôbec v byte potrebujete.

Vyhraďte pár šuplíkov

Na rôzne malé drobnosti, ktoré sa vám zvyčajne povaľujú na stoloch či na kuchynskej linke, si vyhraďte šuplík či dva a tam ich schovajte. Maličkosti dokážu z bytu urobiť chaotické miesto, kde sa všetko povaľuje hlava-nehlava.

Na miesto!

Hriankovač, žehličku, mixér, fén – čokoľvek použijete, vtáťte to čo najskôr na svoje miesto. Vyhnete sa tak večne zaprataným miestam v kuchyni či v kúpeľni, kde sa už nedá nájsť ani jediný voľný centimeter.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #upratovanie #tipy #priestor #poriadok

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....