Farby roka 2016 - skúste to doma pastelovo!

Verili by ste, že každý rok má svoj farebný trend? Už niekoľko rokov firma Pantone, líder v oblasti komunikácie farieb a poskytovateľ farebných štandardov, zverejňuje farbu roka.

05.05.2016 17:00
debata
Foto: SHUTTERSTOCK
interiér, pastelové farby

Jej podoba sa premieta do odevov, úžitkového, ale aj bytového dizajnu.

Farebné steny

Odvážnym šťastie praje, a tak môžete farby roka vniesť do svojho príbytku naozaj výdatnou mierou – vyskúšajte jeden z odtieňov ako dominantnú farbu na stenách. V takom prípade vôbec nemusíte siahať po farebných doplnkoch, ale staviť skôr na umiernené farebné tóny v nábytku aj dekoratívnych prvkoch.

Zara Home. Foto: ZARA HOME
Zara Home Zara Home.

Jedna vedľa druhej

Aj odborníci z Pantone vnímajú Rose Quartz a Serenity ako farebné duo schopné súhry. V rámci nej môžete v interiéri pracovať s doplnkami v podobe prikrývok vankúšov, obrusov či záclon a závesov.

Cuckooland. Foto: PRESSLOFT
cuckooland Cuckooland.

Neutrálne tóny

Rok 2016 sa stal výnimočným aj vďaka tomu, že odborníci zo známej firmy určili až dva farebné odtiene, ktoré by podľa ich úsudku mali dominovať počas obdobia dvanástich mesiacov. K slovu sa dostala ružová a modrá. Presnejšie odtieň Rose Quartz a Serenity. Ak vám pri tom napadne typická farebnosť zo zariaďovania detskej izby a výbavy pre bábätká, vedzte, že neboli motiváciou. Ružový odtieň má vyjadrovať teplú a nežnú náladu a modrá zase akúsi uvoľnenosť a pokoj. To sa v interiéri premieta do romantickej nálady, ktorá však nie je extrémna, ale vyvážená (často pomocou neutrálnych tónov bielej, svetlosivej alebo béžovej).

Váza MiaFleur. Foto: PRESSLOFT
váza MiaFleur Váza MiaFleur.

Keramika vo farbách

Vázy, keramické misy na ovocie, ale tiež kuchynský riad či dekoratívny riad na servírovacom stolíku kúpite ľahko a môžete ich podľa potreby variovať. Nie je to finančne náročná investícia a do interiéru vnesie zaujímavý rozmer. Článok vyšiel v novej ženskej prílohe Pravdy – v magazíne MiA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #interiér #bytové doplnky #pastelové farby #neutrálne tóny

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...