Máme v byte málo miesta. Ako to riešiť?

Bývať s rodinou v jednoizbovom byte nie je žiadna výhra. Väčšina si však povie, že radšej v malom byte ako žiadnom respektíve u rodičov.

01.08.2015 17:00
byt, zariadenie, sťahovanie Foto:
Kalkulujte s každým miestom v byte.
debata

Nie každý má finančné prostriedky na to, aby si kúpil presne taký byt, aký mu veľkosťou vyhovuje. A tak ako sa vraví, vyskakujeme len do veľkosti našej peňaženky. Nuž, prežiť v malom byte, najmä ak už máte aj deti, vôbec nie je zábava. Ako to zvládnuť bez následkov?

1. Porozmýšľajte, ako by ste mohli svoj osobný priestor zväčšiť. Napríklad zistite si, za aký dlhý čas by bolo aktuálne kúpiť väčší byť či prerobiť podkrovie u rodičov a podobne.

2. Skúste prerobiť byť tak, aby sa stal čo najfunkčnejším. Praktickým nápadom sú vysúvacie či sklápacie postele alebo spací priestor vo výške, obývací pod ním.

3. Ak máte veľa vecí, spýtajte sa či niekto nemá voľnú, nevyužívanú pivnicu. Prípadne poproste rodičov o uschovanie vecí, ktoré momentálne nepotrebujete, ale v budúcnosti ešte plánujete využiť.

4. Veci po deťoch, okrem naozaj krásnych kúskov či tých, ktoré vám prirástli k srdcu, darujte kamarátkam, do krízového centra prípadne predajte na internetovom bazáre.

5. Kočík, kolobežku, odrážadlo či iné veci, ktoré momentálne nepotrebujete môžete požičať známym s tým, že ak ich nebudú potrebovať vrátia vám ich.

6. Nekupujte deťom zbytočne veľa hračiek. Ak ich napriek tomu máte veľa poproste starých rodičov či by nebolo dobré, aby niektoré mali deti u nich.

7. Kalkulujte s každým miestom v byte. Ideálne sú vstavané skrine, skrinky a poličky po obvode stien, vstavané spotrebiče v kuchyni, sprchový kút namiesto vane, sklápací stolík v kuchyni a podobne.

8. Na hračky používajte boxy na kolieskach, ktoré ľahko zasuniete pod posteľ.

9. Poproste susedov či nemôžete využiť čas priestoru na chodbe napríklad na skrinku na topánky či skriňu na sezónne veci.

10. Malá rada na záver. Ak plánujete v budúcnosti ísť do väčšieho bytu a nie je to nutné, malý jednoizbový byt neprerábajte na „dvojizbový“. Investícia, ktorú do nákladnej rekonštrukcie dáte sa vám nikdy pri predaji nevráti. Preto, radšej peniaze ušetrite a použite pri kúpe väčšieho bytu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #byt #sťahovanie #malý priestor

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...