Päť kvetinových dekorácií do májových dní: Ozdobte si domácnosť!

Jar je v plnom prúde a májová nálada so sebou prináša aj vôňu či farby nádherných kvetín. Obklopte sa nimi aj vy.

01.05.2015 07:00
debata

Či už pôjde o rastliny z vašej vlastnej záhrady, alebo také, ktoré si zadovážite v kvetinárstve, alebo na tržnici, siahnite po sezónnych kvetoch, ktoré sú najkrajšie práve na prelome apríla a mája. Postačí naozaj len pár jednoduchých krokov, vhodná nádoba a voda, aby ste si sami doma vytvorili nádherné májové dekorácie.

Aký by to bol máj bez tulipánov. Síce už mnohé...
Nádherné, bohaté, neskrotné a žiarivé - také sú...
+2Orgován patrí medzi najtypickejšie kvetiny z...

Pivónia

Nádherné, bohaté, neskrotné a žiarivé - také sú... Foto: SHUTTERSTOCK
májové kvetinové dekorácie - ozdobte si byt - päť tipov Nádherné, bohaté, neskrotné a žiarivé - také sú pivónie. Hoci nádherne vyzerajú v záhrade, k dispozícii je toko druhov, že s nimi môžete pracovať aj ako s dekoračnými kvetinami do bytu. Stačí jednoduchý sklenený valec (s pevným podstavcom), číra voda. Pivónie nepotrebujú zbytočné barličky, zažiaria aj samy.

Orgován

Orgován patrí medzi najtypickejšie kvetiny z... Foto: SHUTTERSTOCK
májové kvetinové dekorácie - ozdobte si byt - päť tipov Orgován patrí medzi najtypickejšie kvetiny z prelomu apríla a mája. Voňavé halúzky orgovánu by ste nemali obtrhávať len tak pri ceste, alebo niekomu v záhrade (teda, ak vám to nedovolí). Ale keď si pár halúzok kúpite, môžete ich naaranžovať veľmi jednoducho - napríklad do liatinového či hliníkového črepníka.

Hrachor

Hrachor nepatrí síce medzi najčastejšie... Foto: SHUTTERSTOCK
májové kvetinové dekorácie - ozdobte si byt - päť tipov Hrachor nepatrí síce medzi najčastejšie rastliny na Slovensku, ale v pár záhradkách by ste ho určite našli. Táto nenáročná rastlina dokáže vytvoriť aj veľmi príťažlivú dekoráciu. Hodí sa do exteriéru a teda s ňou môžete vyzsobiť balkón, altánok či zátišie vo dvore určené na kvetiny. Tak ako na obrázku, môžete kvety hrachora aranžovať do masívnejších keramických alebo kameninových nádob. Vzhľadom na masívnejšie kvety netreba kombinovať so zelenými časťami rastlín. Fantázii sa však medze nekladú.

Tulipán

Aký by to bol máj bez tulipánov. Síce už mnohé... Foto: SHUTTERSTOCK
májové kvetinové dekorácie - ozdobte si byt - päť tipov Aký by to bol máj bez tulipánov. Síce už mnohé z nich majú fázu jemného púčika za sebou a rozvinuli sa, ale dodá im to aspoň na bohatosti. Nakombinujte viacero farieb, pokojne štyri-päť odtieňov a aranžujte do keramického črepníka s maľovaným vzorom. Uvidíte, ako skrásnie váš priestor v byte.

Frézia

Nádherná, jemná, voňavá - taká je frézia.... Foto: SHUTTERSTOCK
májové kvetinové dekorácie - ozdobte si byt - päť tipov Nádherná, jemná, voňavá - taká je frézia. Používa sa často v parfumoch, je súčasťou svadobných kytíc. Ale pokojne s ňou môžete ozdobiť aj svoj byt. Vzhľadom na drobnejšie kvietky nemusíte robiť veľké kytice. Niekedy vás poteší, ak si jemnou kytičkou osviežite napríklad priestory kúpeľne - ako na obrázku. Frézia môže ozdobiť aj toaletný stolík alebo príručný stôl v obývačky. Aranžujte ju do skla a nebojte sa kombinovanie farieb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kvety #máj #aranžovanie #dekorácia #orgován #tulipán #nápad #frézia #pivónia

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...