Adventné vence: V kurze sú prírodné materiály, lesk aj umelý sneh

Vo výzdobe adventných vencov je tohtoročným trendom kombinácia prírodných materiálov, napríklad bodliakov a šišiek, s trblietavými dekoračnými prvkami.

02.12.2014 07:00
adventný veniec - trend - zima 2014 Foto:
Prírodné materiály, šišky, orechy, halúzky, ale aj sušené ovocie sa pridávajú do adventných vencov zimy 2014.
debata

Často sa tiež používa umelý sneh a zasnežené prvky pre navodenie zimnej atmosféry. V posledných rokoch adventný veniec často nahrádza adventné dekorácie obdĺžnikového alebo štvorcového tvaru na tanieri alebo v keramickej či sklenenej nádobe.

„Trendová kombinácia farieb je svetloružová, mentolovo zelená, krémová, biela doplnená o zlatú alebo striebornú. Do adventných vencov i ďalších vianočných dekorácií sa používajú rôzne zvieratká (srnky, medvede, vtáky),“ uviedol Jaroslav Kokeš, majster Českej republiky vo floristike.

Zo šišiek sa dá pripraviť krásny a netradičný... Foto: SHUTTERSTOCK
adventný veniec - Vianoce - zima - trend Zo šišiek sa dá pripraviť krásny a netradičný adventný veniec.

Vďaka jemnej kombinácii farieb sa tohtoročný trend podľa neho stretol s veľkým ohlasom, preto patria tieto adventné vence k najčastejším. Stále veľmi obľúbenou farbou je červená, ktorá sa najčastejšie kombinuje so zlatou alebo bielou.

V posledných rokoch rastie skupina zákazníkov, ktorí si chcú vytvoriť veniec sami podľa svojich predstáv. Podľa Jiřího Kubeša z najväčšieho českého on-line obchodu s ručne robenými vecami Fler.cz má ručná výroba v Česku silnú tradíciu a adventné vence nie sú výnimkou. „Vyjde to lacnejšie a máte úplnú voľnosť vo výbere farieb a materiálu,“ dodal.

zväčšiť Prírodné materiály a sušené ovocie sa pridávajú... Foto: SHUTTERSTOCK
adventný veniec - trend - zima 2014 Prírodné materiály a sušené ovocie sa pridávajú do adventných vencov zimy 2014.

„Zákazníci z 95 percent vyberajú adventnú výzdobu podľa toho, ako majú doma zariadené bývanie, ako majú vymaľované a aké majú farebné doplnky. Veľa vyrábam na želanie a zákazníci chcú také farebné zloženie, aby im to pekne ladilo. Vonkajšie adventné vence na dvere zas musia ladiť s fasádou domu a musia kontrastovať s farbou dverí,“ dodala Kateřina Slabíková, ktorá na Fler.cz vence ponúka.

Polovica zákazníkov podľa nej volí vence z čerstvej čečiny jedličky a druhá polovica z trvanlivého materiálu – sušených a látkových kvetov, dreveného doplnku a vianočných ozdôb. Veľa zákazníkov dáva prednosť dozdobenie prírodným materiálom, ako sú orechy, tyčinky škorice a ďalšie.

Pri adventných vencoch na dverách by mala byť... Foto: SHUTTERSTOCK
adventný veniec - Vianoce - zima - trend Pri adventných vencoch na dverách by mala byť farebnosť taká, aby vynikli.
debata chyba
Viac na túto tému: #orechy #trend #dekorácie #adventný veniec #šišky

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...