Maľujete byt? Takto sa následne postarajte o štetce a valčeky

Stačí maliarske pomôcky vhodne očistiť a môžete ich opäť použiť.

27.11.2014 11:00
farby, maľovanie, byt, steny Foto:
Čo so štetcami a valčekmi po maľovaní?
debata

Z času na čas sa v každej domácnosti musí niečo na stene zatrieť či premaľovať. A pravda je taká, že po tejto málo obľúbenej činnosti skončí väčšinou celé maliarske náradie v koši. Ale to nemusí! Ak štetce, štetky a valčeky po maľovaní správne vyčistíte, môžete ich s kľudným svedomím použiť aj o pár mesiacov.

Či už máte maliarske štetky a štetce z prírodných či umelých vláken, starostlivo ich musíte očistiť po každom použití. Zbytky farby nikdy nenechajte zaschnúť. Na očistenie použite čistú vodu. Neuškodí ani voda s mydlom, týmto spôsobom očistíte aj maliarsky valček. To platí samozrejme v prípade, že ste použili vo vode rozpustné farby.

Najlepšie urobíte, ak štetec necháte vyschnúť tak, že ho niekam zavesíte. Vlákna sa týmto spôsobom nezdefornujú, budú presne také, ako pred prvým použitím. V prípade, že ho nemáte kam zavesiť, tak ho iba voľne položte na handru. Nikdy ho však nepostavte na štetiny, pretože tie by sa zdeformovali a následne by ste štetec už nemohli použiť.

Mnoho štetcov púšťa vlákna, ktoré následne zostávajú na maľovke. Aj tomuto problému sa dá predísť. Niekoľkokrát štetcom prejdite po skúšobnom mieste, vlákna, ktoré nedržia, vypadnú. Následne by už štetec vlákna púšťať nemal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #farby #maľovanie #štetec

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...