3 osudové ženy oslávenca Banderasa! Prvá manželka ho obrala o milióny, potom sa oženil s Griffithovou

Posledné roky je Antonio Banderas šťastný po boku 36-ročnej Holanďanky Nicole Kimpelovej. 10. augusta oslavuje slávny a ženami milovaný Španiel 62 rokov.

10.08.2022 14:00
banderas Foto:
Antonio Banderas a jeho prvá manželka Ana Leza v roku 1994.
debata

Rodák z Malagy, Antonio Banderas, sa s americkou herečkou Melanie Griffith (65) oženil v roku 1996. Pár toho zvládol naozaj veľa, Banderas stál pri svoje manželke pevne aj v náročných obdobiach, kedy sa liečila zo závislosti od alkoholu, liekov a drog, neskôr, keď jej diagnostikovali rakovinu kože. Banderas a Griffith majú spoločnú dcéru Stellu, do manželstva si herečka priviedla aj dve deti z predošlých manželstiev – Dakotu, ktorej otcom je herec Don Johnson a Alexandra, ktorého otcom je Steven Bauer. V roku 2014 ohlásili rozchod, napriek tomu medzi expartnermi panujú dobré vzťahy.

Antonio Banderas a jeho partnerka - holandská...
Antonio Banderas a jeho prvá manželka Ana Leza...
+7Melanie Griffith  a jej niekdajší manžel, herec...

„Hoci sme rozvedení, zostáva mojou rodinou a ja ju budem ľúbiť do smrti. Počas posledných rokov sme stále v kontakte a podarilo sa nám prekonať rozchod, ktorý bol veľmi elegantný. Boli s tým spokojné aj naše deti a to bolo pre nás oboch najdôležitejšie. Naše deti sú pre nás prioritou číslo jeden,“ povedal Banderas v minulosti pre médiá.

zväčšiť Antonio Banderas na stretnutí s fotografmi pred... Foto: Domenico Stinellis
Italy Venice Film Festival 2021 Official Competition Photo Call Antonio Banderas na stretnutí s fotografmi pred uvedením filmu 'Official Competition' v Benátkach.

Holandská investičná poradkyňa Nicole Kimpel (36) sa začala po jeho boku sporadicky objavovať od roku 2015. Párik sa stal rokmi nerozlučným, pekná blondínka herca sprevádza takmer na všetkých podujatiach. Ako herec viac razy prízvukoval, nebola to pekná Holanďanka, kto mohol za jeho rozchod s Griffithovou, ako povedal napríklad pre španielsky magazín Hola!: „Musím jasne povedať, že Nicole nebola príčinou môjho rozvodu. Prvý raz sme sa streli počas filmového festivalu v Cannes v roku 2014. Ale obaja sme vedeli, kto sme. A ja som bol vtedy ženatý muž.“

zväčšiť Antonio Banderas a jeho partnerka - holandská... Foto: SHUTTERSTOCK
band2019 Antonio Banderas a jeho partnerka - holandská investičná poradkyňa Nicole Kimpel v roku 2019.

Banderas bol však ženatý už aj pred Melanie Griffithovou. Jeho prvou ženou bola španielska herečka Ana Leza (59) a rozvod s ňou mu poriadne „prevetral“ peňaženku. Leza bola v rodnom Španielsku jeho lektorkou angličtiny, s ktorou sa zosobášil po šiestich mesiacoch randenia v roku 1987. Ako v minulosti povedal, bola to práve ona, kto ho pripravil, čo sa jazyka týka, na rolu v slávnej snímke Mambo Kings, keďže herec v tom čase nerozprával anglicky. Ako dodal, bez nej by tú rolu nikdy nezískal, Leza ho sprevádzala aj do USA.

zväčšiť Antonio Banderas a jeho prvá žena Ana Leza. Foto: Profimedia
515196426 Antonio Banderas a jeho prvá žena Ana Leza.

Pár sa rozišiel v roku 1995 a pri následnom rozvode herec prišiel o poriadny balík. Leza dostala ich dom v USA v hodnote 4 milióny dolárov a mala nárok na polovicu hercových zárobkov z čias, kedy žili ako manželia – išlo napríklad aj o honoráre za filmy Interview s upírom (1994) či Philadelphia (1993).

Herec Harry Hamlin prišiel na premiéru s...
Herečka Meryl Streep (vpravo) s dcérou Mamie...
+16Herečka Gwyneth Paltrow (vpravo) je dcérou...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Antonio Banderas

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...