OBRAZOM: Toto sú podoby Olivie Newton-Johnovej, vďaka ktorým ju miloval celý svet

Smutná správa prišla v pondelok 8. augusta od členov rodiny známej herečky a speváčky Olivie Newton-Johnovej. Hviezda muzikálu Pomáda z roku 1978 zomrela vo veku 73 rokov. Napriek tomu, že práve najslávnejší filmový počin nakrútila pred viac ako 40 rokmi, jej sláva pretrvávala celé dekády.

09.08.2022 06:28
Olivia Newton-John Foto:
Herečka Olivia Newton-John na zábere z roku 1979, kedy získala jeden z rádov britskej kráľovnej Alžbety II.
debata (7)

Olivia Newton-John patrila k dámam, ktoré boli predurčené na záujem verejnosti a jej priazeň. Pomohol k tomu, samozrejme, spevácky a hudobný talent. Rodená Britka sa ako malé dieťa s rodičmi presťahovala do Austrálie, kde absolvovala aj svoje prvé kroky smerom ku hudobnej kariére. Ako speváčku ju mohli poznať už od tínedžerskeho veku – hoci začínala so žánrom country, postupne počas rokov svojej kariére s jednotlivými žánrami experimentovala, pričom jedno z najslávnejších období jej prinieslo obdobie diska a sexy rytmov a hit Physical.

Herečka Olivia Newton-John na zábere z...
Herečka Olivia Newton-John na zábere z roku...
+6Speváčka a herečka Olivia Newton-John na zábere...

Ako herečka sa Olivia presadila práve v dnes už legendárnej Pomáde – muzikál síce pri svojom uvedení nemal až také nadšené prijatie kritiky, no stačilo pár mesiacov, aby sa z hudobného filmu o školskej láske medzi zakríknutou Sandy a lámačom sŕdc v podaní Johna Travoltu stal absolútny hit. A zo skladieb, ktoré hviezdy filmu naspievali, zase piesne, ktoré nezostarnú. Hrávajú sa na diskotékach či v kluboch dodnes.

Herečka Olivia Newton-John na zábere z roku 1990. Foto: SITA/AP, Julie Parkes
Obit - Olivia Newton John Herečka Olivia Newton-John na zábere z roku 1990.

Blondínku Oliviu Newton-Johnovú svet rozhodne vnímal aj ako ikonu krásy a sex-symbol. Vďaka za to patrila jej ochote experimentovať so vzhľadom, pričom Newton-Johnovej imidž sa menil aj vzhľadom na prichádzajúce trendy. Hladké vlasy romantickej Sandy bola ochotná zmeniť za divoké kučery, vyskúšala si levie hrivy osemdesiatych rokov, ale aj krátke zostrihy, aby sa potom vrátila k elegantnému dlhšiemu mikádu – všetky jej podoby však boli inšpiráciou pre mnoho jej ženských fanúšičiek, ale aj pre verejnosť ako takú. Médiá potom Johnovú zaradili viackrát aj do zoznamu najkrajších žien sveta.

Newton-John, travolta Čítajte viac Jej otec zatkol Hitlerovu pravú ruku. Newtonová-Johnová nahrala vyše 20 albumov

Na dámu, ktorá zomrela v pokoji obklopená svojimi blízkymi pritom nemožno zabudnúť ani ako na ženu, ktorá opakovane bojovala so zákernou chorobou a tým, že o tomto boji hovorila, stala sa z nej aktivistka v prevencii a snahe upozorňovať na riziká rakoviny. Dlhodobo podporovala potrebu mamografických vyšetrení a bola patrónkou či čestnou členkou viacerých organizácií, ktoré sa venovali problematike alebo prevencii rakovinových ochorení.

Prvýkrát jej rakovinu diagnostikovali v roku 1992, pričom prostredníctvom nadácie vyzbierala milióny na výskum. Choroba sa jej vrátila v rokoch 2013 a 2018. Ako informovala pozostalá rodina, v pondelok 8.8. 2022 podľahla Olivia Newton-John práve v dlhoročnom boji s rakovinou prsníka.

VIDEO: Športovci, ktorí porazili rakovinu

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #úmrtie #speváčka #Olivia Newton-John #rakovina prsníka #foto #Pomáda #mall.tv

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...