Šafránková nebola jedinou ženou Abrháma, hoci bola osudová! Ich láska zlomila srdce tejto dáme

Slovenský aj český divák ich vnímal ako nerozlučný pár - dvojicu, ktorá k sebe jednoducho patrila. Libuša Šafránková však nebola jedinou "osudovou" ženou Josefa Abrháma.

17.05.2022 15:17
229083380 Foto:
Libuše Šafránková s manželom Josefom Abrhámom.
debata (8)

Zosnulý herec, ktorý zomrel vo veku 82 rokov, bol predtým, ako sa zoznámil s legendárnou Popoluškou, vo vzťahu s inou slávnou českou celebritou. Speváčka Naďa Urbánková s romantickým hrdinom filmového plátna žila bezmála osem rokov a dvojica údajne spoločne plánovala aj potomka. Zoznámili sa pri nakrúcaní filmu Bahno v roku 1968 a ako neskôr Urbánková uviedla podľa informácií českého Blesku, „strašne som sa zamilovala“.

Josef Abrhám

Pozrite si snímky zo života zosnulého českého herca Josefa Abrháma.

Fotogaléria
Milan Lasica (vľavo) a český herec Josef...
Cenu Karla Čapka za rok 2003 si 24. mája 2004 v...
+11Český herec Josef Abrhám si 19. júna 2010 na...

„Nikdy sme sa nevzali, bol to však jeden z najdlhších vzťahov môjho života a a z mojej strany určite najsilnejší. Len na ten rozchod nerada spomínam,“ citoval Urbánkovú portál českého denníka.

zväčšiť Speváčka a herečka Naďa Urbánková na zábere z... Foto: Jiří Rubeš / CNC / Profimedia
157899447 Speváčka a herečka Naďa Urbánková na zábere z roku 2003.

Už štyri roky po zoznámení sa a štarte vzťahu s Urbánkovou sa český herec spoznal s Libušou Šafránkovou. Stretli sa v Činohernom klube a ich kroky sa údajne najprv len míňali. Neskôr sa však, ako tvrdia viaceré zdroje, chodili jeden na druhého tajne pozerať do divadla. Očarenie bolo vzájomné a bola to práve Šafránková, ktorá napokon bola dôvodom rozchodu Abrháma so známou českou speváčkou.

Josef Abrhám Čítajte viac Zomrel herec Josef Abrhám. Za herecké vlohy vďačil aj slovenským predkom

Dvojica sa následne v roku 1976 vzala – len pár mesiacov po tom, čo Josef Abrhám odišiel od svojej bývalej partnerky. Spoločne vychovávali syna Josefa mladšieho a niekoľkokrát sa ich cesty spojili aj profesionálne. Zahrali si napríklad v kultovej komédii Vrchní, prchni.

Dodnes sú Abrhám a Šafránková považovaní za jeden z najstabilnejších párov českého šoubiznisu. Známa česká herečka podľahla vo veku 68 rokov dôsledkom boja s rakovinou pľúc v júni minulého roka. Jej manžel ju nasledoval v polovici mája, teda po jedenástich mesiacoch.

Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vzťah #úmrtie #spojenie #Libuše Šafránková #Josef Abrhám #Naďa Urbánková #mall.tv

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...