Danica Matušová: Nútiť niekoho do herectva by nemalo zmysel

Okrem toho, že sa onedlho predstaví v seriálovej novinke 1890, učí Danica Matušová aj na Štátnom konzervatóriu v Bratislave. Ako zvláda študentov?

01.03.2017 17:00
Danica Matušová Foto:
Danica Matušová ako Júlia v seriáli 1890.
debata

V seriálovej novinke televízie JOJ sa predvedie ako gŕofska dcéra Júlia, ktorá sa zapletie aj s hlavným seriálovým predstaviteľom, Jánom Koleníkom. "Nejaký vzťah medzi nami bude, ale detaily neprezradím. Júlia, ako rozmaznané grófske dieťa bez akýchkoľvek starostí, od sveta neočakáva nič zlé. Ale to zlé si ju nájde a vďaka tomu bude musieť dospieť. Moja postava, našťastie, prežije do konca seriálu,“ prezrádza o svojej úlohe.

Veľká časť seriálu sa nakrúcala v kaštieli v Betliari. Prostedie bolo pre herečku inšpirujúce, ale na tajomné sily, o akých sa hovorí v seriáli, veľmi neverí. "V reálnom živote som skôr racionálny typ človeka, ale staré hrady či kaštiele majú svoju špecifickú atmosfétu. Napriek tomu na duchov neverím, skôr na nejaké energie, ktoré nás obklopujú.

Seriál 1890 je historickou detektívkou. Ona sama si takého príbehy rada pozrie. „Obľubujem napríklad Hercula Poirota, ale prečítam si aj severské detektívky, rada to striedam.“

Okrem hrania pred kamerami či v divadlách v Bratislave aj v Nitre učí na Štátnom konzervatóriu v Bratislave. „Robím to už štyri roky, učím herectvo a umelecký prednes. Ako ďalej uvádza 32-ročná herečka, problém s 18-ročnými tínedžermi nemá žiaden. "Herectvo je také špecifické povolanie, že oni musia vedieť, či sa mu chcú venovať naplno alebo nie. Nútiť niekoho do herectva nemá zmysel, tá snaha musí vyjsť z človeka.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #konzervatórium #1890 #Danica Matušová

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...