Vzor pre milióny žien sa za kilá nehanbí. A inšpiruje k šortkám aj sexu!

Onedlho to bude rok, čo sa modelka Ashley Graham objavila na titulnej strane magazínu Sports Illustrated v bikinách. Jej kypré a plné tvary odštartovali hotový ošiaľ a z Grahamovej spravili novú ikonu ženského pokolenia.

17.01.2017 13:00
debata (16)
Topmodelka Ashley Graham. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Topmodelka Ashley Graham. Topmodelka Ashley Graham.

Krásna brunetka, ktorá meria 177 centimetrov a pri tejto výške má hmotnosť približne 90 kilogramov, sa stala za uplynulých dvanásť mesiacov skutočnou hviezdou modelingu. Hoci ten sa zvykne točiť predovšetkým okolo výrazne štíhlych dievčat, Grahamovej sa podarilo niečo výnimočné. Nezostala zaškatuľkovaná len v kategórii modeliek s označením XXL, ale tiež sa hrdo dokáže postaviť vedľa svojich štíhlych kolegýň. A zarába práve na tom, že jej krivky a telo sú mimoriadne ženské a omnoho bližšie väčšine bežných žien.

Označenie XXL neznáša

Pred pár mesiacmi pózovala Graham pre magazín V pred objektívom legendárneho fotografa Stevene Kleina a pri tej príležitosti sa tiež zhovárala s moderátorkou Chelseou Handlerovou. Práve jej prezradila, že neznáša, keď ju označujú ako „plus-size“ modelka.

Topmodelka Ashley Graham.
Modelka Ashley Graham sa predviedla fotografom...
+9Modelka Ashley Graham pózovala nahá na titulnej...

„Ak by som mala na stupnici od jedna do desať určiť, ako veľmi neznášam to označenie, povedala by som jedenásť,“ vyhlásila modelka. „Robím túto prácu už sedemnásť rokov a neverili by ste, koľkokrát už o mne hovorili v súvislosti s nálepkou XXL. Myslím si, že ženám by nikto nemal dávať takéto nálepky,“ konštatovala.

Graham si však uvedomuje, že práve ona dostala možnosť byť tvárou všetkých žien s kyprými tvarmi a zároveň aj ich hlasom. „Neberiem to na ľahkú váhu. Myslím si, že byť tvárou a hlasom toľkých žien, či už v modelingu, alebo v televízii a filme, je nesmierne povzbudzujúce a úžasné,“ pokračovala v rozhovore.

Modelka Ashley Graham v mexickom Kankúne... Foto: Profimedia
Ashley Graham Modelka Ashley Graham v mexickom Kankúne predviedla svoje kypré tvary.

Sex s manželom vďaka Ashley?!

Pre moderátorku tiež priznala, že často dostáva emaily od svojich fanúšičiek a niektoré jej vháňajú slzy do očí. „Vďaka vám som si dnes obliekla šortky. Dnes sme mali s manželom sex pri zapnutých svetlách – to sú vety, pri ktorých si uvedomujem, že istým spôsobom mením ľuďom životy. A je to len tým, že som sama sebou. Je to skvelé,“ vyhlásila Ashley Graham.

Za posledný rok rozbehla raketovým spôsobom biznis s vlastnými kolekciami. Prvou bola línia spodnej bielizne. „Dôvod začať bol istým spôsobom sebecký, pretože som nedokázala zohnať podprsenku na moje poprsie,“ vysvetlila. Po bielizni prišli na rad aj džínsy a ďalšie oblečenie.

Opustiť agenta bol ťažký krok

Moderátorka a autorka rozhovoru sa topmodelky opýtala, na aký moment svojej kariéry je najpyšnejšia. Na prekvapenie mnohých to vraj nie je vyzliekanie sa do bielizne či bikín a pózovanie v nich. „Jeden z najodvážnejších krokov bolo po desiatich rokoch opustiť môjho agenta. Netušila som, čo budem robiť, bola som osem mesiacov bez agenta, čo je v tejto brandži, naozaj stresujúce,“ prezradila Graham.

Povedala si však údajne, že sa udeje to, čo sa udiať má. A veľmi prirodzene sa začala združovať so ženami – modelkami, ktoré nenapĺňajú klasické štandardy krásy modelingového biznisu. Spoločne založilil organizáciu, ktorá sa zároveň stala agentúrou a Grahamovej vytvorila skvelé renomé.

Dvadsaťdeväťročná Ashley má vraj plán pomôcť vytvoriť svet, v ktorom sa ženy dokážu postaviť za to, kým naozaj sú a neboja sa vyjadriť, po čom túžia.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #Telo #krivky #XXL modelka #Ashley Graham #ikona

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...