Barbora Rakovská: Pomáhať by malo byť pre deti prirodzené

Päťročná dcéra Barbory Rakovskej sa spolu s ďalšími deťmi stala súčasťou charitatívneho kalendára.

30.11.2016 11:00
Barbora Rakovská Foto:
Barbora Rakovská s dcérou Amiou.
debata

Už po štvrtý raz sa fotografka Jana Keketi postarala o kalendár Nadácie Detského kardiocentra. Tento rok pred objektív postavila deti viacerých známych osobností. Medzi nimi napríklad syna Moniky Hilmerovej a Jara Bekra Leona, dcéru Miriam Šmahel Kalisovej a Martina Šmahela Miu, dcéru Petra „Šarkana“ Nováka Ellu či dcéru Barbory Rakovskej Amiu.

Dcéra Barbory Rakovskej, Amia, v charitatívnom... Foto: Jana Keketi
Amia, Barbora Rakovská Dcéra Barbory Rakovskej, Amia, v charitatívnom kalendári Nadácie Detského kardiocentra.

Rakovská sa spolu s 5-ročnou Amiou prišla na krst kalendára aj pozrieť. Dokáže svojej dcére už vysvetliť, čo znamená pomoc iným? „Ja sa s Amiou veľmi citlivo rozprávam o tom, že nie všetky deti sú zdravé, že nie všetci majú to, čo ona. Samozrejme, tieto témy jej nepodávam nijako traumatizujúco, ale prispôsobím ich jej veku. Myslím si, že čím skôr pochopí, že niektorí ľudia potrebujú našu pomoc, tým prirodzenejšie to pre ňu bude neskôr, keď vyrastie,“ opisuje moderátorka. A ako Rakovská priznala, hoci Amia nie je veľmi extrovertný typ dieťaťa, fotografovanie kalendára pod taktovkou Jany Keketi zvládla. „Janka vedela, ako na deti, hoci pravdou je, že udržať ich pozornosť dlhšie ako tri minúty bolo náročné. Ale výsledok ma milo prekvapil,“ dodala s úsmevom sympatická mamička.

Výťažok z predaja kalendára na rok 2017 poputuje na vytváranie lepších podmienok pre liečenie malých pacientov v Detskom kardiocentre na bratislavských Kramároch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Keketi #Barbora Rakovská #kalendár Nadácie Detského kardiocentra

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...