Babkine palacinky chutili najlepšie, spomína herečka Judit Bárdos

Na víkendy či prázdniny sympatická herečka vyrážala za starými rodičmi. A na tie časy dodnes spomína.

13.10.2016 09:00
Judit Bardosova Foto:
Herečka Judit Bárdos.
debata

Herečka Judit Bárdos mala to šťastie, že prežila typické detstvo, ku ktorému akosi prirodzene patria aj starí rodičia na dedine. Dedko z maminej strany a babka z otcovej strany boli jej častým útočiskom.

„Každý víkend sme mali o program postarané, lebo sme vyrážali za dedkom do Selíc pri Šali. A takisto sme chodievali aj k babke, kde som sa stretávala so svojimi sesternicami a tie časy boli super, obaja starí rodičia aktívne patrili do našich životov,“ opisuje mladá herečka.

Dedko bol podľa jej slov skôr „parťák“ a babka tá prísnejšia. „Som vďačná za to, že nás aj vychovávala. Neboli sme nijako rozmaznané, ale napríklad, keď sme vyslovili akékoľvek želanie, čo sa jedla týka, nikdy nepovedala nie. Takže palacinky sme mali u nej často. A chutili najlepšie na svete,“ opisuje s úsmevom Judit Bárdos. Starnutie podľa jej slov patrí k životu a človek s tým nič neurobí. „Asi je želaním každého človeka, aby mu v starobe fungovala myseľ. Ale niekedy sa stane, že hlava jednoducho odíde a človek si nepomôže. Rodina a blízki by potom mali byť tí, ktorí prídu starému človeku na pomoc.“

Judit Bárdos v kampani Lienka pomoci. Foto: Lienka pomoci
Judit Bardos Judit Bárdos v kampani Lienka pomoci.

Aj spomienky na jej obdobie prežité so starými rodičmi ju priviedli k projektu Lienka pomoci. Spolu s Táňou Pauhofovou či Oľgou Belešovou sa stala jeho ambasádorkou. Mottom tohto ročníka je slogan: Starali sa o nás, keď sme boli malí, teraz oni potrebujú našu pomoc. Vrámci projektu nadácia SOCIA pomáha seniorom a ich rodinám, aby spoločne pomohli blízkym prežiť starobu tam, kde sa cítia najlepšie – doma. Títo ľudia sa častokrát nemajú s kým poradiť a sú bezradní, keď sa ocitnú v životnej situácii, kedy treba konať a o seniora sa postarať. Preto je koncept kampane postavený na skutočných výpovediach troch neformálnych opatrovateliek a na portáli www.lienkapomoci.sk sú k dispozícii aj základné informácie a edukatívne videá pre existujúcich alebo budúcich opatrovateľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lienka pomoci #detstvo #Judit Bárdos

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...