Banášová: Nedá sa pracovať na vzťahu, dá sa pracovať len na sebe

Ako prezradila známa moderátorka, sebaspoznávanie je pre ňu dôležité aj preto, aby pochopila ľudí okolo seba.

06.05.2016 17:00
Adela Banášová Foto:
Moderátorka Adela Banášová.
debata

Moderátorka Adela Banášová netají, že rôzne podoby sebaspoznávania ju zaujímajú. A dostala sa aj k zaujímavej metóde životných máp, ktorej autormi sú Kamila a Petr Kopsovci. O čo ide? „Životná mapa je komplexná metóda pre deti aj dospelých, ktorá dokáže objaviť, analyzovať a popísať skutočné príčiny určitých stavov a situácií, v ktorých sa človek aktuálne nachádza,“ opisujú autori metódy.

Kurzu životných máp sa dokonca aj zúčastnila. „Ja sa o takéto veci zaujímam, na druhej strane si strážim, aby som ničomu neprepadla bezhlavo. Mám svoj spôsob, ktorý by som opísala ako mozaiku rôznych ciest sebaspoznávania a verím tomu, že každá je pre niekoho určená,“ opísala moderátorka.

Ako prezradila, sebaspoznávanie je pre ňu dôležité aj preto, aby pochopila ľudí okolo seba. „Kým nechápeme seba, nemôžeme pochopiť človeka vedľa nás, či už je to partner, dieťa alebo predavačka v obchode. Mne sa páči veľmi jedno vyjadrenie: ‚Nedá sa pracovať na vzťahu, dá sa pracovať len na sebe. A tým potom nejaký vzťah meniť‘.“

Adela Banášová krstí knihy Tiger robí uáá uáá a... Foto: Martina Cimermanová
Adela Banášová Adela Banášová krstí knihy Tiger robí uáá uáá a Ako sa krotí tiger.

Adela Banášová sa stala krstnou mamou kníh o sebaspoznávaní pomocou metódy životných máp, pod ktoré sa podpísali spomínaný českí autori – Ako sa ktorí tiger a Tiger robí uáá, uáá. Knihy sú určené pre rodičov detí s poruchou pozornosti či s hyperaktivtou. Ale nielen pre nich. „Ide o to, aby rodičia spoznali planétu, na ktorej žije ich dieťa, začali spolu kominukovať, porozumeli si a prestali sa stále pýtať, prečo,“ dodávajú autori.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Adela Banášová #životné mapy #Ako sa ktorí tiger #Tiger robí uáá #uáá #sebaspoznávanie

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Nečakajte, že všetci zarábajú ako vy, prispôsobte sa aj...

+ Ak potrebujete, pospite si aj poobede, je to v poriadku.
Začnite sa v prácu viac snažiť, dotiahnete to na...