Jana Dukátová: Keď behám, nepotrebujem s nikým tárať

Slovenská kajakárka priznáva, že aj pri rekreačnom behaní sa snaží podať dobrý výkon.

08.04.2016 17:00
Dukátová Foto: ,
Slovenská kajakárka Jana Dukátová.
debata

Behanie naberá medzi ľuďmi na popularite, rekreačnému behaniu podľahli aj niektorí športovci. Slovenská kajakárka Jana Dukátová priznáva, že aj ona si rada občas zabehá len tak pre radosť.

„Tým, že som športovkyňa, behanie je súčasťou môjho tréningu. Ale rada si občas zabehám iba rekreačne,“ opisuje sympatická kajakárka a dodáva: „Ale aj vtedy, keď nebehám naplno, snažím sa podať nejaký výkon. Takže behať nikdy nechodím preto, aby som sa "vykecávala“ s kamarátkami. Myslím, že športovci to berú inak."

Pred troma rokmi sa stala ambasádorkou charitatívneho behu Wings for Life, ktorý sa nesie v znamení hesla „bežíme pre tých, ktorí behať nemôžu.“ A do tohto behu sa 8. mája v Bratislave zapojí aj ona, hoci pre ňu sa koná v obzvlášť citlivom období. „Tri dni po behu ma čakajú kvalifikačné preteky na olympiádu, takže tento rok nepobežím naplno. Napriek tomu sa zúčastním, aj preto, aby som si vyvetrala hlavu, nabila sa energiou a príjemne sa odreagovala.“

Výkon z minulého roka, kedy sa jej podarilo odbehnúť až 25 kilometrov, však tento raz nezopakuje. „Pobežím skôr rekreačným tempom, pretože si nemôžem dovoliť telo veľmi vyčerpať. Ale teším sa na neskutočnú atmosféru, ktorá na behu vládne.“

Bratislava sa tak aj tento rok dostala medzi 34 miest sveta, kde sa bude 8. mája konať beh, výťažok z ktorého putuje na výskum poranení miechy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Dukátová #Wings For Life #behanie

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...