Výchovu typu príkaz a zákaz neuznávam, tvrdí Kveta Horváthová

Ako si spomína na obdobie puberty známa moderátorka?

26.12.2015 16:00
Kveta Horváthová Foto:
Kveta Horváthová je mamou 7-ročnej Paulínky.
debata (1)

Známa moderátorka je mamou sedemročnej dcéry Paulínky. Ako prezradila, vo výchove sa skôr ako odbornými knihami riadi zdravým sedliackym rozumom. A poradiť si často nechá od mamy aj svokry. „Moja mama je učiteľka a v školstve pracuje vyše tridsať rokov. Vzhľadom na to, že jej rukami už prešlo nekonečné množstvo detí, často sa jej pýtam na názor či radu,“ opisuje Horváthová.

Keď si zaspomínala na obdobie svojej puberty, nemá sa vraj za čo hanbiť. A s rodičmi vychádzali spolu so sestrou dobre aj v tínedžerskom veku. „Rodičia nerazili výchovu typu príkaz a zákaz. Naopak, dôverovili nám, nechali nás zažiť si niektoré veci, ktoré k tomu veku patria, veľa sa s nami rozprávali. A dúfam, že v tomto duchu sa nám podarí prekonať aj pubertu našej dcéry,“ plánuje moderátorka.

Keďže Paulínka je jedináčik, Horváthová priznáva, že je možno o čosi viac úzkostlivejšia. „Ale už rozmýšĺam aj nad tým, ako jedného dňa Paulínka príde s myšlienkou, že chce odísť študovať do zahraničia. Z toho okamihu mám trochu strach, i keď viem, že by som jej to mala umožniť. Zažiť niektoré veci na vlastnej koži, postarať sa o seba, to je tá najlepšia škola života.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #výchova #dcéra #moderátorka #Kveta Horváthová

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...