Dano Dangl: Syn je po mne, puberta s ním nepráska

Ako prežíva dvojnásobný otec Dano Dangl pubertu svojho 13-ročného syna?

08.12.2015 17:00
Dano Dangl Foto:
Dano Dangl s manželkou a deťmi.
debata (1)

Dano Dangl je dvojnásobný otec, jeho syn Oliver má trinásť rokov a dcéra Laura o tri roky menej. Dodnes si však spomína na okamihy, keď sa jeho syn narodil a oni si ho priniesli domov. „Deň, keď sa mal Oliver narodiť, som hral predstavenie v divadle a bol som veľmi nervózny. Vtedy som všetkých na javisku popoháňal, aby sme išli rýchlejšie a ja som stihol ísť za manželkou,“ opisuje obľúbený herec, režisér a moderátor.

Hoci jeho aj manželku informovali ľudia z každej strany, čo ich čaká po narodení bábätka, celkom pripraviť sa na príchod nového člena rodiny podľa Dangla nedá. „Báli sme sa, že tomu krehkému stvoreniu ublížime, ja som bol vystresovaný, manželka takisto. S druhým dieťatkom to už bolo pokojnejšie a ak boh dá a bude aj tretie dieťa, tak to zrejme hravo zvládneme,“ plánuje s úsmevom Dangl a dodáva: „Nie som typ praktického muža a hoci som sa manželke snažiť so všetkým pomáhať, napríklad aj s prebaľovaním, väčšinou to dopadlo tak, že ja som začal a ona to dokončila.“

Trinásťročný Oliver sa medzičasom nenápadne „prehupol“ do obdobia puberty. Ako to rodičia zvládajú? „Zatiaľ žiadne pubertálne výstrelky neprežíva, musím si zaklopať, Oliver je veľmi dobrý chlapec. Ale človek nikdy nevie, možno nás to iba čaká.“ On sám vraj takisto prešiel pubertou bez veľkých problémov. „Nebol som puberťák, čo sa práska o stenu. Takže možno je to v genetike a Oliver týmto obdobím prejde bez zbytočných hormonálnych výkyvov.“

Dangl sa ako „ostrieľaný“ rodič stal krstným otcom novej knihy z dielne slovenských gynekológov, Vladimíra Cupaníka a Jozefa Záhumenského s názvom Sprievodca tehotenstvom. Slovenskí špecialisti zhrnuli všetky informácie o plánovaní tehotenstva, tehotenstve, pôrode a šestonedelí „pod jednu strechu“.

Dano Dangl sa stal krstným otcom knihy... Foto: Fortuna Libri
dangl Dano Dangl sa stal krstným otcom knihy Sprievodca tehotenstvom autorov Vladimíra Cupaníka (druhý sprava) a Jozefa Záhumenského (prvý sprava).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #výchova #rodič #Dano Dangl

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...