Kristína Turjanová o tehotenstve: Funím akoby som mala sto kíl!

Slovenská herečka Kristína Turjanová si zo všetkého najviac počas tehotenstva vychutnáva spánok.

14.07.2015 10:00
Kristína Turjanová Foto: ,
Herečka Divadla Andreja Bagara Kristína Turjanová.
debata

„Rada spím. Vychutnávam si, keď si môžem ľahnúť a spať. Prácu si síce plánujem jednu za deň, ale aj tak ma to vyčerpáva a preto si musím dať minimálne dve hodiny šlofíka. Nikdy som si spánok neužívala tak ako teraz,“ poznamenala v rozhovore.

„Samozrejme, chodím aj von so psami a robím všetky tie aktivity, ktoré som robila, keď som ešte nemala dieťatko v bruchu, ale momentálne musím naozaj čestne priznať, že som lenivá,“ zasmiala sa herečka, ktorá podľa vlastných slov veľmi ťažko znáša zmeny, ktoré sa v priebehu tehotenstva prejavili na jej tele.

„S tehotenstvom cítite všetky tlakové výkyvy, mení sa vám absolútne všetko a vy sa musíte vyrovnať s tým, že vám hormóny pracujú na sto percent a to vo vás vyvoláva rôzne pocity a vy to neviete nijakým spôsobom ovplyvniť. A tak isto sa vám mení telo a potrebujete čas na to, aby ste sa s tým zmierili,“ podotkla 35-ročná rodáčka z Trenčína.

„Prvé mesiace, keď som začala rásť a puchnúť, išla som si vyskúšať rovnaké konfekčné číslo, ktoré som nosievala predtým, aj mi eventuálne ešte bolo dobré, ale už to nevyzeralo tak, ako by som si predstavovala a to ma privádzalo do plaču. Bol to pre mňa jednoducho šok. Neskôr sme sa s priateľom na tom smiali. Ale to brucho rastie, nemá tendenciu sa zmenšovať, takže sa s tým musím nejako zmieriť. A ešte mám problémy ísť do kopca. Funím akoby som mala sto kíl. To je tiež veľmi vtipné… Dúfam, že sa potom všetkom dostanem opäť do kondície, každopádne sa budem o to snažiť. Ale zase musím povedať, že som sa napriek všetkému nikdy lepšie necítila a teším sa z toho, čo ma ešte čaká,“ poznamenala herečka.

Tehotenské chute ale Turjanovú vraj zatiaľ nedostihli. „Naozaj mi chutí absolútne všetko, nemám nejaké špeciálne chute. Iba raz sa mi stalo, že som dala na posedenie pohár kyslých uhoriek. Čakala som na ne asi tri hodiny a vtedy som mala pocit, že neexistuje nič dôležitejšie na svete. Myslela som, že sa bláznim,“ prezradila známa tmavovláska. „A potom ma chytil ešte jeden chuťový rapel na medový bezlepkový koláč, no keďže som skúšala v divadle a nemohla som si ho ísť kúpiť, poprosila som kamaráta, aby mi ho doniesol. No a on sa pomýlil a namiesto medového koláča doniesol perník. Vtedy som myslela, že ho zabijem,“ zasmiala sa herečka.

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #únava #zmena #spánok #chúťky #Kristína Turjanová

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....