Kamila Magálová: Každý sme na niečo. Písať by som chcela, maľovať nebudem

Aj herečka Kamila Magálová patrí k ľuďom, ktorí by jedného dňa radi napísali svoju, autorskú knihu.

29.01.2015 09:00
Boris Rybár, Kamila Magálová Foto:
Kamila Magálová krstí knihu Borisa Rybára: Swinger party alebo stredná kríza veku.
debata (1)

Ja na to nemám

Dosiaľ vyšli štyri knihy – jej knihy o varení Tajomstvo mojej kuchyne, portrétová kniha Kamila a rozhovory s Jánom Štrasserom (Do voza aj do koča). Pre Pravda.sk na krste knihy Borisa Rybára Swingers party alebo kríza stredného veku, ktorá sa konala v stredu v bratislavskom kníhkupectve Panta rhei priznala, že túži niečo napísať. „Aj sa do toho pustím,“ povedala a dodala, že počítač je dobrá vec. „Dám si to tam do trezoru a niekto to potom po mojej smrti nájde a vydá (smiech).“ Túto činnosť stále odkladá, pretože, podľa jej slov na to „nemá“. „Každý sme na niečo. Ja by som aj maľovať chcela, no ani to, žiaľ, neviem,“ skonštatovala.

Krstiť je pocta

Hoci v súkromnom živote nie je nikomu krstnou mamou (nemá žiadne „živé“ krstniatko), kníh už vo svojom živote pokrstila požehnane. Počet už prestala rátať. Tvrdí však, že zakaždým, keď ju niekto osloví, aby mu uviedla do života knihu, vníma to ako poctu. „Navyše, ak ide o kvalitnú knižku. Rada to urobím,“ doplnila. Postup je teda logický, najprv si knihu prečíta. Čo sa týka najnovšie pokrstenej Swingers party, prišla len do polovice, vraj jej ju neskoro priniesli. „Stačí prečítať desať strán a viete, že sa jedná o dobrú knihu. Toto nie je len taká knižka. Hneď mi bolo jasné, že sa mi oplatí byť krstnou mamou.“

Swingers len v názve

Z obsahu čo-to aj prezradila. Ak si niekto plánuje kúpiť knihu s tým, že sa bude pri jej čítaní červenať, je na omyle. So swingers party to vraj nemá veľa spoločného. „Nie, nie, je to len názov. A možno aj preto, aby prilákal ľudí, aby sa knižka kupovala,“ prezradila herečka, no zároveň všetkých čitateľov upokojila, že sklamaní nebudú.

Problém by nebol

Svoju knihu Kamila Magálová ešte nemá na svete a nie je isté, či sa do nej jedného dňa pustí. No už teraz má jasno v tom, že by nemala problém nájsť pre ňu krstného otca či mamu. „Mám veľmi veľa priateľov a známych, z ktorých by som si určite vedela vybrať,“ usmiala sa.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krst knihy #román #krstná mama #priatelia #pocta #swingers party

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...