Prečo kráľovské hrivy vyzerajú tak úžasne? Tajomstvo účesov princeznej Kate či Mary spočíva... skúste to takto

Bohaté, husté, dokonalo zastrihnuté a upravené, vždy so zdravým leskom, ktorý často vyvolá záblesk túžby po rovnakých vlasoch u iných žien. Nie, v tomto prípade nie je reč o hollywoodskych hviezdach (hoci aj tu by sa dalo čo-to povedať), na mysli však máme členky kráľovských rodín.

31.05.2023 00:00
Dánska korunná princezná Mary Foto: ,
Dánska korunná princezná Mary na zábere z 18. mája 2023.
debata (1)

Či už je reč o španielskej kráľovnej Letizii, princeznej Kate z Walesu alebo napríklad dánskej korunnej princeznej Mary – všetky dámy sú už roky nielen vzorom štýlu, ale tiež často nedostižnými idolmi žien, ktoré mieria do kaderníctva s túžbou mať vlasy „ako princezná“.

kráľovná Rania Čítajte viac Kráľovná Rania opäť očarila, tentoraz na synovej maturite. Šaty za 2 tisíc eur, kabelka tiež, medzi rodičmi bola ako magnet

Nepochybne jedno z tajomstiev spočíva v tom, že všetky dámy majú k dispozícii špičkovú starostlivosť profesionálov a pred každým verejným vystúpením absolvujú aj sedenie u vlasového štylistu. Základom je však podľa zástupcov lifestylových magazínov aj životný štýl, ktorý väčšina zástupkýň kráľovských dvorov dodržiava.

Španielska kráľovná Letizia navštívila v stredu...
Kráľovná Rania (vľavo) a jej budúca nevesta...
+14Dánska korunná princezná Mary na zábere z 18....

Jeho základom je striedmosť, ktorá sa premieta do všetkých úrovní. Striedmo jedia, veľmi striedmo pijú a dbajú na to, aby si udržali štíhlu postavu, čo najzdravšiu pleť a zároveň aj zdravo vyzerajúce a príťažlivé vlasy. Imidž je v kráľovskej rodine veľmi dôležitý – najmä pri ženských členkách kráľovských dvorov je nesmierne dôležitá ich prezentácia na verejnosti. Aj preto dobre vedia, že skrátka musia niekedy obetovať starostlivosti o svoj vzhľad viac času ako iné ženy.

zväčšiť Kate, princezná z Walesu má hrivu, po ktorej... Foto: SITA/AP, Eddie Mulholland
Kate, princezná z Walesu Kate, princezná z Walesu má hrivu, po ktorej túži nejedna žena.

Čo sa vlasov týka, základom sú hydratačné masky, kvalitné šampóny a stylingové prípravky, medzi ktorými nechýba fixačný sprej, tužidlo, ale tiež sprej s leskom. Veľmi dôležitá je ochrana vlasov pred teplom pri úprave – dnes sú už na trhu s vlasovou kozmetikou početné možnosti na ochranu vlasov pri žehlení, fénovaní či kulmovaní.

Princezná Caroline z Monaka Čítajte viac Odhaliť šediny či si farbiť vlasy do konca života? Táto slávna dáma už dilemu vyriešila a výsledok... očarí aj vás

Tajomstvo však podľa odborníkov spočíva aj v tom, že mnoho žien (aj, no nielen tých kráľovských), ktoré považujú svoje vlasy za korunu krásy, sa stráni ich denného umývania. V jeho dôsledku sa totiž vlasy vysušujú a štiepia. Ak ich necháte dva-tri dni bez umytia, prirodzený maz sa stará o vlasovú výživu a odmenou sú potom krajšie vlasy pri už konkrétnom upravovaní a stylingu. Z minulosti sa tradujú dokonca historky o tom, že niektoré európske princezné či kráľovné si vlasy umývali len raz týždenne a aj to vždy robili s využitím profesionála.

zväčšiť Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia v... Foto: SITA/AP, Danny Lawson
Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia v šatách od Victorie Beckham pózujú fotografom na recepcii v Buckinghamskom paláci.

Nik iný ako kaderník alebo kaderníčka, aj to tí najlepší z najlepších, sa dotýkajú kráľovskej hlavy aj v prípade, keď ide o farbenie vlasov. Či už je reč o čokoládových tónoch princeznej Kate alebo medených teplých odleskoch v hnedej hrive princeznej Mary – všetky sú dielom špičkových profíkov. Ak nejakého v okolí máte a môžete si ho dovoliť na pravidelnej báze, napoly ste vyhrali.

Andie MacDowell Čítajte viac Vyzerám podľa vás na 75, lebo si nefarbím vlasy? Je mi to jedno, vraví Andie MacDowell a v Cannes žiari...

A v prípade, že na kráľovskú starostlivosť o vlasy nemáte dostatočnú „kráľovskú pokladnicu“, môžete skúsiť aspoň pár trikov doma. Napríklad pridajte lyžicu jablčného octu ku kondicionéru. Acidita pomáha uzavrieť vlasové vlákno a dodáva mu lesk. Ideálne je tiež potom zaobstarať si práve lesk na vlasy – pri aplikácii sa však vyhýbajte nanášaniu ku korienkom. Sprejujte len do dĺžok vlasov a aj to z dostatočnej vzdialenosti, aby vlasy nepôsobili zlepene a mastne.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #krása #kráľovná Letizia #princezná Kate #princezná Mary

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...