Šaty na ples vás musia vyzdvihnúť, ale nestraťte osobnosť, radí plesová múza Hablovičová

Po pandemickej pauze sa znovu vrátila do slovenských aj českých končín plesová sezóna. Teší sa na ňu aj Lucia Hablovičová, ktorá bola dlhé roky ozdobou Plesu v opere, ale tiež známeho Česko Slovenského plesu v Prahe. Práve na druhý menovaný už chystá šaty aj dobré úmysly.

08.02.2023 00:00
1R2A0518 Foto:
Modelka a podnikateľka Lucia Hablovičová a návrhár Boris Hanečka ako hostia Česko-Slovenského plesu.
debata

„Rovnako ako každý rok aj tentokrát chystáme šaty s Borisom Hanečkom. Pre nás je to tiež výzva, pretože sa snažíme tú našu latku nepodliezť a nie je to už úplne jednoduché po toľkých rokoch spolupráce. Verím, že naplníme očakávania nielen naše, ale aj očakávania ľudí, ktorí majú radi módu a sú zvedaví, čo pripravíme,“ vyhlásila pre médiá Hablovičová.

666547201 Čítajte viac Čvančarová v tom má jasno, žiadna márnotratnosť: Už budem chodiť len v šatách od Hanečku!

Prekvapilo ju vraj, ako sa pandémia podpísala aj na podobe módneho dizajnu v rámci spoločenskej módy. Posledné roky sa niesli v znamení športovej módy a lounge-wear a veľkolepé kreácie z honosných materiálov ustúpili do úzadia. "Zarazilo ma, že sme riešili výber látok a možností. Boris mi povedal, že do tejto oblasti zasiahol covid natoľko, že už dnes nie je možné vyberať látky v takom množstve alebo v takých rozmeroch ako kedysi. Výroba látok sa znížila a aj vďaka možno zníženému dopytu ani ten výber látok zďaleka nie je taký ako kedysi. Už to nie je samozrejmosťou,” vysvetlila Hablovičová.

Herečka Monika Hilmerová a jej manžel, Jaro...
Speváčka Beáta Dubasová s manželom  ako hostia...
+18Herečka Andrea Růžičková  s manželom ako hosia...

Aká bude podoba jej šiat na sobotňajšom plese v Prahe, zatiaľ prezrádzať nechce. Obavu, že by nešlo o dostatočne pompézny model alebo šaty v duchu plesovej etikety, však určite nemá. S módnym návrhárom Hanečkom, ktorý oblieka aj slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú, ju spája dlhoročné priateľstvo a už dobre vedia, čo jeden od druhého očakávať. Boris vidí, čo Lucii svedčí a ona sa zase pri ňom dokáže uvoľniť o kúsok viac pri nápadoch, než pri iných tvorcoch.

1R2A0984 Čítajte viac Po Hilmerovej bude Česko-Slovenský ples moderovať hviezda z Mamy na prenájom! So známou českou ryšavkou po boku

Hablovičová sa v minulosti pravidelne umiestňovala aj v anketách o najlepšie oblečené ženy z plesu – či už toho v slovenskej Opere SND alebo v pražskom Obecnom dome. „Mám šťastie, že mám vrodený vkus a vždy sa snažím prihliadať na to, čo sa mi hodí a čo ma ako osobnosť vyzdvihuje. To by som aj poradila ženám, aby pri výbere šiat, ktoré nie sú bežné a denno-denné, aby to boli šaty, ktoré si v ten večer užijú. Aby ich tie šaty vyzdvihli. Na druhej strane aby ostali aj samy sebou, aby šaty vyzdvihli ich osobnosť a aby sa oni ako osobnosť v nich nestratili. Na to vždy dbám,“ odkázala Hablovičová, ktorú nečaká len zábava.

Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku.
Modelka a podnikateľka Lucia Hablovičová ako...
+17Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku.

Jej účasť na plesových akciách je podmienená aj charitatívnym rozmerom. Na Česko-Slovenskom plese je ambasádorkou benefičného poslania. „Je mi cťou, že môžem byť ambasádorkou charity a zastávať túto funkciu. Ples teda beriem osobnejšie ako väčšina hostí. Spája sa mi tu príjemné s užitočným do jedného krásneho večera," naznačila Lucia.

Aj tohtoročný výťažok z dražby na Česko-Slovenskom plese získa organizácia Be Charity spisovateľky a novinárky Báry Nesvadbovej. „Meno konkrétneho človeka sa dozvieme až v priebehu plesu, kde to Bára odprezentuje a predstaví smerovanie,“ uzavrela Hablovičová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #charita #Boris Hanečka #ples #Lucia Hablovičová #Česko-slovenský ples

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...