Spaľujúca vášeň ženy, zombie aj renesančná krása: Módny maratón láka na známe mená aj odvážne nápady

Počas prebiehajúcich týždňov módy, ktoré sa z Milána presunuli do Paríža, čaká módna nádielka aj domácich nadšencov. Jeden celý víkend bude patriť dizajnérskej tvorbe v projekte, ktorý sa už etabloval na slovenskej módnej scéne - na akcii Fashion LIVE!.

27.09.2022 13:54
hanecka2 Foto:
Modelky na prehliadke kolekcie Narcissus Borisa Hanečku, ktorý sa predstavil v rámci Fashion LIVE! 2021.
debata

Deviaty ročník módneho maratónu, ktorý sa uskutoční v priestoroch jedného z bratislavských obchodných centier, spája opäť ostrieľané návrhárske mená so zástupcami mladšej generácie a tiež talentovanými študentmi dizajnu. Program je koncipovaný tak, aby každý deň priniesol kolekcie „veľkých“ mien, ale aj ašpirantov na podmanenie si domácej módnej scény.

hanecka2 Čítajte viac Sršňová rozkvitla aj dospela so Strakom! Hanečku temné zrkadlenie vrátilo do formy

Do tohtoročného programu zaradili svoje nové kolekcie známi návrhári ako Michaela Ľuptáková, Lenka Sršňová, Martin Hrča či Boris Hanečka alebo Lukáš Krnáč s Veronikou Kostkovou a značkou freier. Nebude chýbať ani značka Mariná či tvorba Petry Kovácsovej alebo Barbory Peuch, ku ktorým sa tiež pridávajú mená ako KURA Collection, Factory WTF?! alebo HAAZ. Prezentované budú aj kreácie študentov Ateliéru 343 z Vysokej školy výtvarných umení.

Ukážky z kolekcie slovenskej dizajnérky Terézie... Foto: Fashion LIVE!
Terézia Feňovčíková, freier, Fashion LIVE! 2021 Ukážky z kolekcie slovenskej dizajnérky Terézie Feňovčíkovej, ktorá tvorí pod značkou freier, na podujatí Fashion LIVE! 2021 v Bratislave.

Hoci podoba jednotlivých kolekcií zostáva zatiaľ tajomstvom a premiéry sa dočkajú diváci až nasledujúci víkend, niektorí autori už naznačili hlavné inšpirácie či informovali o svojich vplyvoch a inšpiračných zdrojoch. „Pripravila som kolekciu Romero, v ktorej by som chcela priblížiť popkultúrne príťažlivú postavu zombie a zároveň ju konfrontovala s realitou,“ uvádza vo svojej pozvánke dizajnérka Terézia Feňovčíková, ktorá tvorí pod labelom freier. Jej práca s pop-kultúrnymi a filmovými vplyvmi si získala už množstvo fanúšikov aj priaznivej kritiky, kolekcia Romero bude teda určite patriť medzi očakávané momenty akcie.

Tvorba dizajnéra Borisa Hanečku býva často magnetom podobných podujatí a jeho prehliadky sú natrieskané do posledného miesta. Ako sa popasoval s tohtoročnou kolekciou, ukáže v sobotu večer ako záverečná „hviezda“ programu. Po minuloročnej kolekcii, v ktorej dominovala čierna a biela farba, sa tentoraz prezentoval na sociálnych sieťach náladovými fotografiami s odtieňmi krvavej červenej a bordó. „Múzou mojej novej kolekcie je žena, ktorú spaľuje vlastná vášeň,“ komentoval Hanečka.

XPRO8288 Čítajte viac Odevné sochy, nežné monštrá, sexy asymetria či udržateľnosť! Pozrite si módu od Zrebnej či Freier

Pre dizajnérku Veroniku Kostkovú, známu najmä ako autorku dizajnu svadobných modelov, bude výzvou práca s renesačnými vplyvmi. Kostková tiež sľubuje, že tentoraz nebude pracovať len s bielou farbou a odprezentuje kolekciu pod názvom Camilla and the Centaur. Zaujímavú podobu dostane určite aj nová kolekcia Lenky Sršňovej, ktorá má byť odprezentovaná formou statickej inštalácie.

Modelka na prehliadke kolekcie Veroniky... Foto: Fashion LIVE!
Veronika Kostková, Fashion LIVE! Modelka na prehliadke kolekcie Veroniky Kostkovej z minuloročnej akcie Fashion LIVE! 2021.

Popri samostatných návrhárskych prehliadkach najnovších kolekcií etablovaných lokálnych dizajnérov sa môžu návštevníci tešiť na tvorbu študentov a semifinalistov súťaže Best Fashion Talent (BFT), ktorú po prvýkrát organizuje podujatie Fashion LIVE! spoločne s neziskovou organizáciou Slovak Fashion Council.

Celý program podujatia nájdete vyššie. V zozname našich galérií z minulého roka si môžete zaspomínať na najlepšie momenty Fashion LIVE! 2021.

Prehliadka slovenskej dizajnérky Silvie Zrebnej...
Prehliadka slovenskej dizajnérky Silvie Zrebnej...
+12Prehliadka slovenskej dizajnérky Silvie Zrebnej...
Modelky a manekýni na prehliadke kolekcie...
Modelky a manekýni na prehliadke kolekcie...
+14Modelky a manekýni na prehliadke kolekcie...
Modelky na prehliadke Bloom dizajnérky Lenky...
Modelky na prehliadke Bloom dizajnérky Lenky...
+18Modelky na prehliadke Bloom dizajnérky Lenky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #móda #trend #Boris Hanečka #Fashion Live! #Lenka Sršňová #Veronika Kostková #freier

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...