Keď sa dedia nádherné šaty v rodine... Kráľovná Letizia v róbe od svokry a princezná Victoria, toto má od mamy!

Pred pár dňami sa ocitla v centre pozornosti vďaka svojej módnej voľbe. Pri španielskej kráľovnej Letizii to síce nie je až také výnimočné, tentoraz však o výnimočný model išlo.

27.01.2022 06:00
653721833 Foto:
Španielska kráľovná Letizia na zábere zo 17. januára 2022 v šatách Valentino, ktoré pochádzajú z roku 1977.
debata

Manželka kráľa Felipeho a mama dvoch dcér si na seba totiž obliekla model šiat z ateliéru Valentino. Nie však kúsok z najnovšej kolekcie, ale róbu, ktorú ešte v roku 1977 predviedla počas oficiálnej návštevy Nemecka mama jej manžela a Letiziina svokra – bývalá španielska kráľovná Sofia.

Švédska kráľovná Silvia počas vyhlásenia...
Švédska korunná princezná Victoria v šatách...
+4Španielska kráľovná Letizia na zábere zo 17....

Odhliadnuc od toho, že mnohí módni komentátori nadšene komentovali, že ani táto členka kráľovskej rodiny sa nebojí recyklovať už raz videné slávnostné kreácie a garderóbu vo všeobecnosti, ešte viac možno zaujal fakt, že išlo o šaty od jej svokry. To totiž azda najviac potvrdzuje dobré vzťahy medzi súčasnou kráľovnou Španielska a jej predchodkyňou a príbuznou, ktorá na trónu vedľa manžela Juana sedela od roku 1975 do roku 2014, teda bezmála štyridsať rokov.

Americký magazín People, ktorý na túto skutočnosť pred pár dňami upozornil, však tiež poukázal na to, že dedenie luxusných kreácií z parížskych, milánskych či španielskych ateliérov, sa deje aj v iných kráľovských rodinách.

Napríklad švédska princezná Victoria sa v roku 2018 objavila na slávnostnom gala pri príležitosti vyhlásenia Nobelovej ceny v bálovej róbe Nina Ricci. Šaty pritom dostala darom od vlastnej mamy, kráľovnej Silvie, ktorá si ich prvýkrát obliekla v roku 1995 – na rovnakú príležitosť.

zväčšiť Švédska kráľovná Sofia v roku 1995 (vľavo) a... Foto: Profimedia
pjimage Švédska kráľovná Sofia v roku 1995 (vľavo) a jej dcéra, princezná Victoria na zábere z roku 2018. V róbe Nina Ricci.

Recykláciou slávnostných rób je známa aj vojvodkyňa Kate, manželka princa Williama, ktorá však večerné kreácie nededí, ale oblieka si jeden model na viaceré príležitosti. Viac si pozrite v našej galérii vyššie.

VIDEO: Toto sú najkrajšie kráľovské páry

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #šaty #móda #recyklácia #kráľovná Letizia #princezná Victoria #mall.tv

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....