Elektrizujúca modrá je hitom, pomohol k tomu aj zosnulý Abloh. Máme inšpirácie!

Šokujúca správa zasiahla v nedeľu podvečer módny svet. Vo veku 41 rokov umrel jeden z najvplyvnejších dizajnérov súčasnosti Virgil Abloh. Aj jeho posledná kolekcia obsahovala niekoľko prvkov, ktoré určujú trendy a majú ambíciu stať sa kultom.

30.11.2021 06:00
619575190 Foto:
Topmodelka Bella Hadid na prehliadke značky Off-White v Paríži.
debata

Keď sa na prehliadke značky Off-White, ktorej Abloh šéfoval, objavila v úvode topmodelka Bella Hadid v minimalistických tubových minišatách výraznej modrej farby, bolo jasné, že toto bude jeden z hitov kolekcie. Odtieň elektrizujúcej modrej zopakoval známy dizajnér v kolekcii na sezónu jeseň-zima 2021 ešte niekoľkokrát – v závere opäť s Hadidovou, tentoraz oblečenou do večernej toalety rovnakého odtieňa.

Výrazný modrý tón je jedným z ďalších, s ktorými vo svojej tvorbe počas rokov bývalý architekt a stavebný inžinier pracoval. V jeho tvorbe sa miešali vplyvy architektúry, street-wearu a športovej estetiky s luxusnými detailmi a materiálmi. V odtieni elektrizujúcej modrej sa následne inšpirovali aj desiatky značiek z mass-marketu.

Obit Virgil Abloh Čítajte viac Najslávnejší černošský dizajnér Abloh podľahol rakovine. Preslávil ho Off-White, tvoril pre Louis Vuitton

Správy o úmrtí dizajnéra, ktorý tvoril zároveň pre pánsku líniu slávnej firmy Louis Vuitton, nepochybne vyvolali ošiaľ medzi fanúšikmi módy, ktorí sa momentálne snažia získať do svojej zbierky aspoň nejaký z kúskov jeho tvorby.

Keďže ceny značky Off-White sa pohybujú vo vyšších cenových reláciách, my odporúčame nechať sa inšpirovať práve Ablohovou poslednou kolekciou a jeho modrými inšpiráciami. Niekoľko sme pre vás našli aj v ponuke slovenských obchodov a portálov s módou. Pozrieť si ich môžete nižšie.

Dámsky kabát Koton, predáva sa v zľave za 26,45...
Krátke dámske šaty s ozdobnými volánmi. Predáva...
+10Dámske šaty Wal G., predáva za 36,99 eura...
Dizajnér Virgil Abloh počas defilé jednej zo...
Najmä doplnky a obuv značky Off-White boli...
+7Dizajnér Virgil Abloh vytvoril pod značkou...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Modra #farba #žiarivá #Bella Hadid #Off-White #Virgil Abloh

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...