Dôkladné čistenie tváre ráno a večer? Prečo tento rutinný postup kozmetička hviezd neodporúča?

Newyorská kozmetička Joanna Vargas má medzi svojimi klientkami slávne krásky ako Julianne Moore či Naomi Watts.

31.07.2021 13:00
uterák, žena, kúpeľňa Foto:
Umývanie tváre čistiacim gélom ráno a večer?
debata

Dôkladné čistenie tváre ráno aj večer nemusí byť takým benefitom pre kožu, ako si myslíte. Časom sme si všetci našli isté rituály starostlivosti o pleť, ktoré dodržiavame. A ruku na srdce – je ich skôr viac ako menej. K našej rannej rutine patrí aj dôkladné čistenie pleti. Ale…

Známa kozmetička celebrít z New Yorku, Joanna Vargas, ktorej klientkami sú hviezdy ako Rachel Weisz, Julianne Moore, Naomi Watts či Emily Mortimer, na svojej stránke odporúča takéto dôkladné čistenie pokožky len raz denne.

vlasy, žena, starostlivosť, pokožka hlavy, kúpeľňa Čítajte viac Poznáte zázračný prostriedok na vlasy? Vašu peňaženku takmer nezaťaží

Pokiaľ ste si večer vyčistili pokožku dôkladne čistiacim gélom, je úplne zbytočné tento postup ráno opakovať. Joanna Vargas dôrazne neodporúča ranné čistenie tváre týmto spôsobom. Môže to totiž viesť k „prečisteniu“ pokožky, pretože prirodzené mastné ochranné bariéry kože sa zmývajú práve agresívnym čistením a umývaním. Výsledkom sú pupienky, suchá a začervenaná pokožka – to všetko môže urýchliť starnutie pokožky.

Aby ste pleť týmto spôsobom nezbavovali vlhkosti a prirodzených olejov, mali by ste sa dôkladnej starostlivosti o pleť venovať iba večer. Je dôležité správne sa odlíčiť a odstrániť z tváre nečistoty, dopriať pokožke výživu. Nasledujúce ráno stačí ľahké umytie tváre čistou vodou, prípadne následne už použiť len micelárnu vodu. Zabudnúť by ste však nemali na aplikovanie hydratačného krému takisto krému s UV faktorom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #Julianne Moore #starostlivosť o pokožku

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...