Leto v športových polo-šatách? Sú komfortné aj sexi - tu je našich 9 inšpirácií

Možností na výber letných šiat existuje skutočne veľké množstvo. O časti z nich ste sa mohli dočítať aj na našich stránkach. A rozhodne sa oplatí zbystriť aj pri trende športovejšieho razenia. Teda vlastne, samotní tvorcovia sa snažia slovko "športový" povýšiť.

24.06.2021 06:00
gantpolodress Foto:
Dámske pološaty Gant, popularita týchto modelov je najmä v letnom období výrazná.
debata

Reč je o polo-šatách, teda modeli dámskej garderóby, ktorá vychádza z klasiky pánskeho športového šatníka – polo trička s golierikom. Nie je žiadnym prekvapením, že sa tento odevný kus dokázal implementovať do dámskej módy a ani to, že sa dočkal aj šatovej variácie. Čo však naznačuje ponuka posledných rokov, modely sú ženskejšie, variabilnejšie, majú potenciál pri viacerých príležitostiach.

Okrem klasickej bavlny sa v rámci materiálovej skladby objavujú aj úplety, elastickejšie materiály, ktoré vykreslia postavu či napríklad zmesové materiály s ľanom a hodvábom. Golierik môže dostať aj inovovanú podobu, celoročne sa nosia jednoliate farebné modely, ale leto si pýta viac vzorov a potlačí. Stavte napríklad na tie v retro nálade, napríklad s pravidelným žakárovým vzorom prúžkov či kocky.

Elastické pološaty s kontrastným golierom David...
Biele dámske pološaty bez rukávov Tommy...
+6Tmavomodré vzorované pološaty Alexa Chung,...

Klasikou pri voľbe doplnkov sú tenisky, ale práve odvážnejšie a ženskejšie prvky v doplnkoch dokážu dodať aj polo-šatám zvodný charakter. V tomto prípade odporúčame voliť práve elastické, rebrované modely z jemnejších materiálov, ktoré obkreslia krivky.

Pridať môžete aj aranžovaný opasok či napríklad výraznejšie šperky alebo kabelku do ruky – prekvapí vás výsledok. V našej galérii nájdete 9 modelov, ktoré pokrývajú širšiu paletu ponuky tohto letného kúska. A nezabudnite si pozrieť aj ďalšie tipy. Napríklad na dámske šaty v trendovej žltej farbe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #šaty #móda #trend #Polo

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...