Čo všetko dokážu predviesť na hlavách dámy v Ascote? Ladies Day ponúkol klobúkový ohňostroj

Tretí deň podujatia Royal Ascot sa tradične nesie v znamení podujatia "Ladies Day", kedy platí pravidlo - čím nápadnejší doplnok na hlave, tým lepšie.

19.06.2021 11:00
Britain Royal Ascot Foto: ,
Návštevníčka počas dostihov v Ascote s nápadným klobúkom na hlave v rámci podujatia Ladies Day.
debata

Klobúk, klobúčik, fascinátor – povinná výbava dám počas kráľovských dostihov v Ascote. Tretí deň podujatia sa tradične nesie v znamení podujatia „Ladies Day“, kedy platí pravidlo – čím nápadnejší doplnok na hlave, tým lepšie. História slávnych dostihov sa píše už vyše 300 rokov (v auguste v roku 1711 prvé dostihy zorganizovala kráľovná Anna), ale silnú tradíciu má aj „Ladies Day“. Prvý raz sa toto spojenie objavilo v súvislosti s poduajtím v Ascote v roku 1823, kedy anonymný básnik opísal štvrtok, tretí deň podujatia v Ascote ako „Deň dám, kedy ženy, ako anjeli, vyzerajú priam božsky“. Denník The Sun uvádza, že počas tohto dňa mali dámy vstup zadarmo alebo s výraznou zľavou.

charles Čítajte viac Toľko členov kráľovskej rodiny pokope! Na dostihoch v Ascote, so štýlovými klobúčikmi, sa predviedli... Pozrite

Tradícia tohto dňa sa udržala dodnes a preto sú klobúkové variácie počas podujatia naozaj skvelým sústom pre fotografov. Klobúky a fascinátory rôznych tvarov a farieb priťahujú pohľady návštevníkov aj objektívov.

Návštevníčka počas dostihov v Ascote s nápadným...
Lisa Tan  počas dostihov v Ascote s nápadným...
+6Rachel Oaks pózuje počas dostihov v Ascote s...

Dostihový areál Ascot má v rámci novej vládnej schémy možnosť denne privítať 12 000 ľudí. A tak je aj tento rok dostatok žien, ktoré túžia na podujatí zažiariť či zaujať práve svojou voľbou klobúčika či fascinátora. Pozrite si variácie na hlavách dám počas podujatia „Ladies Day“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #klobúk #dostihy v Ascote

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...